Prof. Dr. İskender Sayek; “İnsanlar İnançları Açısından Hür Doğar, Hür Yaşar”

0
2015

iskender sayek1Prof. Dr. İskender Sayek, kızı Selin Sayek Böke hakkında, inancıyla ilgili çıkan haberlere karşılık bir açıklama yaptı.

İnsanların inançları açısından hür doğup hür yaşadıklarına dikkat çeken Prof. Dr. İskender Sayek; “Kabul edilemez bir şey bu. İnsanların etnik, dinsel inançlarıyla ilgili hiç kimsenin hiç kimseyi zan altında bırakacak, onu açıklamaya zorlayacak bir şeyde bulunmaması lazım. Zaten bu Anayasaya da aykırı bir şey… İnsanlar inançları açısından hür doğarlar ve hür yaşarlar. Dolayısıyla bu tür şeylerin olmaması Türkiye için hem yerel hem evrensel olarak çok daha önemli diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Hatay’ın tüm Türkiye’ye örnek bir kent olduğunu da ifade eden Prof. Dr. Sayek; “Hatay, Türkiye için ayrıcalıklı bir yer. Gerçekten medeniyetlerin uzun süre birlikte yaşadığı değişik kültürde insanların, değişik etnik kökene sahip insanların barış içerisinde yaşadıkları bir yer Hatay. Bunun da Türkiye’ye örnek olmasını diliyorum ve bu tür olayların olmamasını diliyorum ileriye dönük olarak. Türkiye’miz her şeyi hak eden bir ülke. Onun için daha iyi bir şekilde barış içerisinde yaşayan bir toplum olmasını diliyorum” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here