Polis Meslek Yüksek Okulu 289 Öğrencisini Daha Mezun Etti

0
679

polis myo1Hatay Polis Meslek Yüksek Okulu (PMYO) 2012-2013 mezunları yemin töreni dün gerçekleşti. Yapılan törende 289 öğrenci mezun olarak memur olmayı hak kazandı. Çok sayıda velinin yanı sıra, protokolün de katılım gösterdiği yemin töreninde, okullarını bitirerek polis memuru olan öğrenciler ailelerini gururlandırdı.

Yemin töreninde bir konuşma yapan PMYO müdürü Cumali Aslancan, okulunu bitirerek mezun olan öğrencilere gösterdikleri başarıdan dolayı teşekkür ederek, görev hayatlarında da aynı başarıyı sergilemelerini diledi. Aslancan; “Günümüz dünyasında bilgiye ulaşmanın kolaylığı, teknolojik gelişmelerin getirdiği yenilikler, hem suç sayısında hem de suçların işlenme şekillerinde önemli niteliksel gelişmeler ve değişmeler meydana getirmiştir. Bu doğrultu da suçlu profili de gelişmiş ve değişmiştir” dedi.

Suçla mücadele modellerinin de yenilenmesinin zorunlu hale geldiğini ifade eden Aslancan; “Suçla mücadele sadece güvenlik birimleriyle yapılmayacak kadar karmaşık ve zor bir olgudur. Bu durum karşısında bütün kamu kuruluşlarının seferber olmasının yanında, toplumun bütün kesimlerinin aktif olarak mücadelede yer alması gerekmekte, bunu başaran toplumlar suçla mücadelesini sağlıklı bir şekilde yürütmekte ve başarılı olmakta, bunu başaramayan toplumlar ise kaostan kurtulamamaktadır. İşte bunun farkında olan Emniyet Teşkilatı olarak bizler; Devletimizin bizlere sağlamış olduğu imkanları yine devlet ve millet hesabına kullanarak öğrencilerimizin, çağdaş normlara uygun, insan haklarına saygılı, hukuk Devlet ilkelerine ve Atatürk milliyetçiliğine gönülden bağlı, mesleki bilgi beceri ve donanımla, binlerce yıllık tarihi geçmişin bakiyesi olan Türkiye Cumhuriyeti devletinin onuruna yakışır zihniyette ve keyfiyette polisler yetiştirilmesini amaç edindik.

Özveri ve özgüvenle yoğrulmuş memurlarımız, meslek hayatına atandıktan sonra, vatanımızın her köşesinde ve kentinde,  üzerinde taşıdıkları üniformanın izzet ve şerefini muhafaza etmek için her türlü yiğitlik ve civanmertliği sergilemeye devam etmektedirler. Bugün yapacakları yemin töreniyle Teşkilatımızın uhdesinde istihdam edilecek polis adayı arkadaşlarımızın da aynı hassas duygu ve düşünceleri bir ömür, kalplerinde ve kafalarında taşımak, azim ve kararlılığındadırlar” diye konuştu.

Yemin töreninde ayrıca bir konuşma yapan Hatay Vali Vekili Kadim Doğan, polislik mesleğinin çok önemli bir görev olduğunu, bunun farkında olunması ve görevin insan haklarını göz önünde bulundurularak yapılması gerektiğine dikkat çekti. Polisin görev yerinin arttığını dile getiren Doğan, iyi bir görevin yapılması için polisin sürekli kendini geliştirmesi gerektiğini aktardı.

Tören daha sonra, okul birincisi Ramazan İfik’in mezuniyet kütüğüne plaket çakması ile devam ederken, okulda dereceye giren ilk üç kişiye çeşitli hediyeler verildi. Yüksek sesle ve gururla yemin eden polisler daha sonra mezuniyet coşkusunu aileleri ve arkadaşlarıyla yaşadılar. Keplerini havaya atarak bu coşkuyu renklendiren polislerin mutluluğu gözlerinden okunuyordu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here