Polis, Basın Mensubunu Gözaltına Almaya Çalıştı!

0
82

Geçtiğimiz günlerde İskenderun’da gerçekleştirilen eylemi görüntülemek üzere görevli Anadolu Ajansı Hatay Büro Sorumlusu İsmihan Özgüven ile ajansın kameramanı Salim Taş’ın, güvenlik güçleri tarafından gözaltına alınmak istemesi tepkilere yol açtı.

Görevini yapan gazetecilere karşı sert tutum sergileyen ve Anadolu Ajansı adına görev yaptıkları belli olan muhabirleri gözaltına almak isteyen güvenlik güçlerinin bu sert ve anlamsız tavrı gazetecileri derinden yaraladı. Polisin zor kullandığı gazeteciler zor anlar yaşadı.

Emniyet, Gazetecilerden Özür Dilemeli

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Hatay Gazeteciler Cemiyeti (HGC) Başkanı Ahmet Yetişen, yapılan bu davranışın kabul edilemez olduğunu kaydetti. Yetişen yazılı açıklamasında; “Türkiye’nin NATO’dan talep ettiği patriot hava savunma sisteminin İskenderun Limanı’na geldiği günden beri süren eylemleri takip eden gazetecilere, emniyet görevlileri tarafından zorluk çıkarılması hatta gözaltına alınması asla kabul edilemez bir davranıştır. Emniyet, gazetecilerden özür dilemelidir” dedi.

Yapılan eylemde görevini yerine getiren gazetecilere emniyet görevlileri tarafından yapılan davranışlar ve gözaltına alınmalarının kendilerini derinden yaraladığını da belirten Yatişen ayrıca şu açıklamalarda bulundu;

“Habercilik mesleğini yerine getiren ve kamu görevi yapan meslektaşlarımıza yapılan bu tür davranışların bir daha tekrarlanmamasını diliyor ve Hatay Emniyetinden bu arkadaşlarımıza bir özür borcunu yerine getirmelerini beklediğimizi ifade etmek istiyorum.”

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here