Piyano Öğretmeni Victoria Anısına Duygusal Resital

0
518

piyano öğretmeni anma1İskenderun’da piyanoyu sevdiren ve çocuk yaşta birçok öğrenci yetiştiren, trafik kazası sonucu hayatını kaybeden Victoria Aleksandra Perepelitsa’nın anısına düzenlenen, eğitimlerini halen sürdüren öğrencilerin resitalinde duygusal anlar yaşandı.

Geçen yıl trafik kazasında hayatını kaybeden Victoria Aleksandra Perepelitsa’nın anısına piyano öğretmeni Valentina Keremet’in öğrencileri Mustafa Kemal Üniversitesi Mustafa Yazıcı Devlet Konservatuarı’nda gerçekleştirilen organizasyonda flüt, şan ve piyano resitaliyle sahne aldı.

piyano öğretmeni anma2

Anma etkinliğinde konuşan öğrenci velisi Dr. Fatih Köse geçen yıl elim bir trafik kazası sonucu Victoria Aleksandra Perepelitsa’nın ani vefatının herkesi derinden üzdüğünü ifade ederek; “Bir şekilde her yaşta birçoğumuzun hayatına giren Victoria derin izler bıraktı. Burada öğrencileri ile birlikte bizden ayrılışının yıl dönümü anısına bir araya geldik. Umarım bugün olduğu gibi her yıl onu anarız” dedi.

Piyano öğretmeni Valentina Keremet ile eğitimlerine devam eden öğrenciler düzenlenen anma etkinliğinde ilk önce Meryem Emektaş, F. Şubert Romans adlı eserini, ardından Sevda Mengilli, Flütü ile R. Platonov Vals Şaka eserini konuklarla paylaştı. Işık Ece Malkoç, Buğra Yavuz, Bilge Melis Kurtoğlu, Can Parmaksız, Deniz Sönmez, Nehir Altunay, İlke Aktuğ, Rebeka Boğusoğlu, Başak Naz Dağlıoğlu, Başak Yavuz,  Çağla Coşkun, Ayşe Türkü Serter, Salim Emre Serter, Bilge Aktuğ, Buğra Çankır ve Gökçe Okur da piyanoyla ünlü bestecilerin çeşitli eserlerini seslendirdiler.

piyano öğretmeni anma3

Son olarak MKÜ Mustafa Yazıcı Devlet Konservatuarı öğretim üyesi Valentina Keremet sahne alarak Victoria Aleksandra Perepelitsa Butter Flies on the Snow eserini piyanoyla seslendirirken öğrencilerle veliler duygulu anlar yaşadılar.

Victoria Aleksandra Perepelitsa’nın anısına hazırlanan sinevizyon gösterisinin ardından söz alan arkadaşı İngilizce öğretmeni Kazakistanlı Aika Aliakborava yazdığı duygu dolu mektubunu okudu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here