Piyano Öğretmeni Son Yolculuğuna Uğurlandı

0
206

piyano öğretmeni cenazeGeçtiğimiz günlerde Liman B Kapısı civarında meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden Ukrayna asıllı piyano öğretmeni Victoria Aleksandra Perepelitsa son yolculuğuna uğurlandı.

Geçirdiği trafik kazası sonrası olay yerinde hayatını kaybeden Perepelitsa’nın cenazesi İskenderun Kaptan Mehmet Paşa Caminden kaldırıldı. Türk eşi ile evlendiğinde Müslüman olan ve Hilal ismini alan Perepelitsa’nın Bora isimli 11 yaşındaki oğlu da cenazeye katıldı.

Genç öğretmenin zamansız ölümü sevenlerini derinden üzerken, cenaze töreninde 11 yaşındaki oğlu Bora’ya taziyede bulunanlar gözyaşlarını tutamadı. Cuma namazı sonrası kılınan cenaze namazı sırasında gözyaşları sel oldu. Helallik alındıktan sonra omuzlarda cenaze arabasına konulan öğretmenin tabutunun üzerine öğrenci ve sevenleri çiçekler bıraktı. Cenazeye gönderilen ‘Öğretmenim Sizi Çok Özleyeceğiz’ çelengi dikkat çekti.

İskenderun Rum Ortodoks Kilisesi İskenderun Vakıf yönetim kurulu üyeleri, Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Mustafa Yazıcı Devlet Konservatuarı öğretim üyesi ve öğrencileri ile genç öğretmenin ders verdiği öğrencilerle aileleri de cenaze töreninde hazır bulundu.

Ukrayna asıllı piyano öğretmeni Victoria Aleksandra Perepelitsa, İskenderun Çankaya Mezarlığında gözyaşları arasında ve dualarla toprağa verildi. Perepelitsa Pazar günü öğretmenler gününde de Ortodoks Kilisesinde yapılan ayinde anıldı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here