Pilotların Dönüşü, Metropolitler İçin de Umut Oldu

0
55

metropolitler1Yaklaşık 6 aydır kaçırılmış olan Metropolitler ile ilgili sıcak bir gelişme yaşandı. Suriye’de kaçırılan Metropolitlerin yaşadıklarına ilişkin sağlıklı bilgi geldiğini söyleyen Antakya Ortodoks Kilisesi Cemaat Vakfı Başkanı Fadi Hurigil, Türk pilotların Türkiye’ye iadesinin ardından kaçırılan metropolitler için de cemaat olarak umutlandıklarını belirtti.

İskenderun’da bulunan Aziz Nikola Rum Ortodoks Kilisesindeki ayinden dönerken kaçırılan Halep Süryani Ortodoks Metropoliti Yuhanna İbrahim (54) ile Rum Ortodoks Metropoliti Pavlus Yazıcı’nın yaşadığına dair sağlıklı bilgilerin geldiği iddia edildi.

Konu ile ilgili yazılı bir açıklama yapan Antakya Ortodoks Kilisesi Cemaat Vakfı Başkanı Fadi Hurigil; “Kaçırılan iki Türk pilotun ülkemize iadesinden sonra kaçırılan metropolitler için cemaat olarak umutlandığımızı ve bir beklenti içerisine girdiğimizi ifade etmek istiyorum. Devletimizin yetkilileri ile yoğun temas halindeyiz.

Devlet yetkilileri ile yaptığımız görüşmede ‘Konuyu çözmek için geçmişten beri çalışmalarımız sürüyor. Çalışmalar son zamanda daha da hızlandı. Yaşadıklarına ve sağlıklı olduklarına dair bilgiler geliyor. Suriye’deki yetkililer ile irtibat halindeyiz. Umutluyuz, en kısa sürede sizlere müjdeli haberi vermek istiyoruz’ şeklinde ifadeleri olmuştur” diye konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here