Petrol ve Doğalgaz Mühendisliği İlgi Görüyor

0
225

“Türkiye’nin Karadeniz’de Bulduğu Doğalgaz Rezervlerinin Ardından İSTE’li Gençler, Türkiye’nin Gücüne Güç Katmak İçin Son Derece İSTE’kliler…”

Karadeniz’de Türkiye tarihinin en fazla doğalgaz keşfinin ilan edilmesinin ardından, ülkemiz adına müjdeli haberler ardı ardına gelirken, İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) bünyesinde yer alan Petrol ve Doğalgaz Mühendisliği bölümü de son zamanlarda daha fazla dikkat çekmeye başladı. İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci konuyla ilgili yaptığı değerlendirmesinde “İSTE mezunu gençlerin, görev alıp çalışma heyecanları ve istekleri bizleri mutlu ediyor” dedi.

Ham petrol ve doğalgaz yataklarının araştırılması, sondaj ve çıkarma kuyularının açılması ve üretim işlerinin verimli bir şekilde sürdürülmesi çalışmalarını yürütmek başta olmak üzere, benzeri birçok alanda çalışmalar gerçekleştiren Petrol ve Doğalgaz Mühendisliği Bölümü, İSTE’nin en popüler mühendislik bölümlerinden biri oldu. İSTE Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Petrol ve Doğalgaz Mühendisliği Bölümü de bu alanda sunduğu nitelikli eğitimle dikkatleri üzerine çekmeye başladı.

Yurt Dışından Öğrencilerde İlgi Gösteriyor

Türkiye’nin değişen ve gelişen vizyonuyla birlikte güncelliğini yeniden kazanan petrol ve doğalgaz mühendisliği bölümü, İSTE’nin alanında uzman akademik kadrosuyla gençleri hem geleceğe hazırlıyor, hem de Türkiye’nin gücüne güç katan alanında uzman mühendisler yetiştiriyor.

Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi bünyesinde bugüne kadar 309 lisans ve 20 yüksek lisans öğrencisi mezun eden İSTE Petrol ve Doğalgaz Mühendisliği Bölümü, bu yıl da 127 lisans, 45 yüksek lisans öğrencisiyle eğitim vermeye devam ediyor. Bir sanayi ve liman kenti olan İskenderun’da, İSTE’ye gelen öğrenciler; genç, dinamik, araştırmacı ve girişimci ruha sahip, alanında uzman akademik kadrosuyla aldıkları özgün ve nitelikli bir eğitimle, sahada çalışmaya hazır bir şekilde mezun oluyorlar.  Türkiye’de ilgi görmeye başlayan bölüme, son yıllarda yurt dışından öğrencilerinde rağbet etmesi dikkat çekiyor.

Popüler Bir Mühendislik Oldu

Konuyla ilgili bir değerlendirme yapan İSTE Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi, Petrol ve Doğalgaz Mühendisliği Bölümü Başkanı Prof. Dr. Yakup Kar; “Günümüzde enerji ihtiyacı fosil kökenli enerji kaynaklarından karşılanmaktadır. Bu nedenle petrol ve doğalgaz mühendisliği bölümünün önemi giderek artmaktadır. İSTE olarak ülkemizin bu konuda ki yetişmiş, nitelikli iş gücünü karşılamak bizim temel amacımızdır” derken, İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci yapmış olduğu değerlendirme de şöyle konuştu:

“Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde yürütülen ve arka arkaya gelen yeni rezervlerin bulunması haberleri, tüm vatandaşları mutlu ettiği gibi bizleri de mutlu ediyor. Uzun yıllar ülkemize yetecek olan bu enerji kaynaklarının kullanımında, İSTE Petrol ve Doğalgaz Mühendisliği Bölümü mezunu gençlerimizin olacağını ümit ediyoruz. Öğrencilerimiz bir an evvel mezun olup, ülkenin gelişimine katkıda bulunmak istiyorlar.” (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here