Payas’ta Terör Örgütü Sığınağı Tespit Edildi

0
39

Sığınak İçinde Tuzaklanmış EYP Tespit Edildi

Payas ilçesinde 22 Haziran 2022 tarihinde icra edilen bir operasyonda, geçmiş yıllarda kullanıldığı düşünülen sığınak içerisine gizlenmiş vaziyette tuzaklanmış El Yapımı Patlayıcı (EYP) tespit edilirken, sığınak içinde ayrıca çok sayıda yaşam malzemesi ele geçirildi.

Edinilen bilgilere göre, Hatay İl Jandarma Komutanlığı tarafından, PKK-KCK bölücü terör örgütü faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve terör faaliyetlerinin engellenmesine yönelik yürütülen Eren Abluka-12 Şehit J. Er Hacı Bestami GÜRZ (Amanoslar) Operasyonu kapsamında; 2 adet sığınak ve 1 adet depo tespit edildi.

Gerçekleştirilen operasyonda tespit edilen sığınak içerisinde geçmiş yıllarda araziye gizlenmiş vaziyette tuzaklanmış 20 kg El Yapımı Patlayıcı (EYP) ile “A4”  patlayıcı ve elektrikli kabloya bağlı 2 adet fünye tespit edildi. Depo içerisinde ayrıca çok sayıda muhtelif yaşam malzemesi de ele geçirildi.

Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla delil niteliği taşıyan malzemeler muhafaza altına alınırken, tespit edilen EYP ile diğer malzemeler olay yerinde imha edilmiştir. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here