Payas’ın Başarısı İçin Ter Dökecek!

0
697

payas belediyespor19Amanos Dağlarının Eteğindeki Payas İlçesinde Doğan Durmuş Ali Çolak’ın Kente Teknik Direktör Olarak Gelmesi Mutluluk Yarattı…

Spor Toto 3. Lig 2. Grupta mücadele eden Payas Belediyespor 1975’te Teknik Direktör Durmuş Ali Çolak heyecanı yaşanıyor. 18 Ağustos 1965 yılında Amanos Dağlarının eteğindeki şirin ilçemiz Payas’ta doğan Çolak’ın, memleketine Teknik Direktör olarak gelmesi eurocasino şehirde mutluluğu ikiye katladı.

12 kez, U-21, 2 kez de Olimpik Milli takımlarda forma giyen ve aralarında Fenerbahçe’nin de bulunduğu Süper Lig takımlarda birçok şampiyonluklar gören Durmuş Ali Çolak ile ilgili olarak, Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) İskenderun Temsilcisi Yaşar Güllü, sportif anlamda bir derleme yaptı.

Payas ilçesinde doğan Durmuş Ali Çolak’ın henüz 14 yaşlarında İskenderun’un köklü kulüplerinden Dumlupınarsporda futbol yaşantısına başladığına işaret eden Güllü, Çolak ile ilgili ayrıca şu bilgileri verdi;

Yalınayak Futbol Oynardı

“Durmuş Ali Çolak’ın bir özelliği vardı. Her zaman kendinden yaşça büyük kişilerle futbol oynar ve ayağına ayakkabı giydirmek mümkün değildi. Aradan 3 yıl geçtikten sonra İskenderunspor’a transfer oldu. Şöhreti gün geçtikçe artan Durmuş Ali Çolak’a şu anda Süper Lig olan ve o zamanlar 1. Lig takımlarımdan çok sayıdaki kulüplerden transfer teklifleri geliyordu.

Ankaragücü Kaçırdı, Fenerbahçe’de Şöhreti Arttı

Gelen transfer tekliflerinin çok olması karşısında Durmuş Ali Çolak, Ankaragücü yöneticileri tarafından kaçırıldı. Kaçırılma haberleri üzerine, aralarında çok sayıdaki gazeteci de tüm aramalara rağmen Durmuş Ali Çolak’ın izine ulaşamadılar.

Ankaragücü’nden sonra Fenerbahçe’ye transfer olan Durmuş Ali Çolak, aralarında dünyaca ünlü kaleci Toni Schumacher, Türk Futbolunun tanınmış efsane futbolcularından Rıdvan Dilmen, Aykut Kocaman, Oğuz Çetin, İsmail Kartal, Hasan Vezir, Turhan Sofuoğlu, Körfez İskenderunspor’un eski Teknik Direktörü Orhan Kapucu ve çok sayıda şöhretli futbolcularla beraber Fenerbahçe’de futbol oynamasıyla birlikte şampiyonluklar gördü.

Durmuş Ali Çolak, 20 yıllık futbol yaşantısında Fenerbahçe ve Ankaragücü takimlerinin yanı sıra Gaziantepspor, Denizlispor, Zonguldakspor, Adana Demirspor ve Mersin İdman Yurda takımlarında da oynadı.”

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here