Payas Belediyespor, Kemer Tekirovaspor’a Puan Kaptırdı

0
114

payas belediyespor14Cihad Sezer, Payas Belediyespor’un 90+3. dakikasında Yakup’un attığı nizami golü önce verdi, ardından yan hakem Mustafa Gül’ün uyarısı üzerine iptal etti.

Stat: Payas İlçe

Hakemler: Cihad Sezer* İhsan Kırmıyık** Mustafa Gül*

Payas Belediyespor 1975: Ali Üçkulak** Başaran** Onur** Yakup** Cuma Ali*** Yunus** Uğur** Resul** Furkan** (Dk. 46 Ali Kurt**) Utku** (Dk. 81 Levent*)

Kemer Tekinova Belediyespor: Doğan** Emre** Sergen Çelik** Nurullah** Mehmet Kaya*** (Dk.74 Yasin**) Murat** Caner** (Dk. 67 Mustafa**) Cevat** Volkan** Sergen Yılmaz** Hüsnü* (Dk. 34 Serdar***) ,

Sarı Kart: Resul, Uğur (Payas Belediyespor) Caner, Sergen Yılmaz, Sergen Çelik, Murat (Kemer Tekirovaspor)

Goller: Dk. 3 Cuma Ali,  Dk. 66 (Pen.) Burcağ (Payas Belediyespor) Dk. 44 (Pen.) Mehmet, Dk. 88 Serdar (Kemer Tekirovaspor)

Spor Toto 3. Lig 2. Grupta mücadele eden Payas Belediyespor 1975, Payas İlçe Stadında yapılan müsabakada Kemer Tekirovaspor ile 2-2 berabere kaldı.  Payas Belediyespor’un 90+3. dakikada Yakup’un attığı nizami golü orta hakem Cihad Sezer önce verdi, ardından yan hakem Mustafa Gül’ün uyarısı  üzerine iptal etti. Bu gelişmenin ardından Payas Belediyespor futbolcularının uzun süre yapmış oldukları itirazlar sonuçsuz kaldı.

Payas Belediyespor maça hızlı başladı ve Cuma Ali ile 3. dakikada golü buldu. Ancak konuk ekip 44’te kazandığı penaltı vuruşunu Mehmet ile gole çevirdi. İlk devre 1-1 sona erdi. 66’da bu kez Payas ekibi penaltı kazandı. Burcağ ile yeniden öne geçerken 88. dakikada sahneye çıkan Serdar bir kez daha eşitliği sağladı.

90+3. dakikada ise maçın en kritik anı yaşandı. Yakup’un attığı golü orta hakem Cihad Sezer önce verdi, ardından yan hakem Mustafa Gül’ün uyarısı  üzerine iptal etti. Yapılan itirazlar ise sonuçsuz kaldı ve karşılaşma 2-2’lik beraberlikle sona erdi.

payas belediyespor15

Kulüp Başkanı Mehmet Ay’dan Tepki

Payas Belediyespor 1976 Kulüp Başkanı Mehmet Ay ile Amanos Tayfa grubu, atılan nizami golün maçın hakemi Cihad Sezer tarafından iptal edilmesine  büyük tepki gösterdiler. Karşılaşmanın ardından açıklama yapan Başkan Ay; “Sezon öncesi bütçemize göre genç bir kadro kurarak lige girdik. Amacımız bölge halkımızı spora özendirmek ve gençlerimizi kötü alışkanlıklardan kurtarmaktır. Bu iyi niyet gayretlerimize rağmen zaman-zaman maalesef haksızlıklarla karşılaşıyoruz. Uzatma dakikalarında Yakup’un attığı nizami golü orta hakem Cihad Sezer önce veriyor. Tam sevindiğimiz bir anda yan hakem Mustafa Gül’ün uyarısı üzerine golümüz iptal ediliyor. Sezon başından bu yana iptal edilen gollerimiz sayesinde 6 puanımız gasp edilmiştir. Elimizde  nizami golün görüntüleri bulunmaktadır. Hakkımızı aramak için gerekli girişimlerde bulunacağız” dedi.

Bu arada Payas Belediyespor’un taraftar grubu Amanos Tayfa’da tepkilerini dile getirerek; “Geçmişten bu yana takımımızı centilmenlik içerisinde desteklemekteyiz. Desteklemeye de devam edeceğiz. Hakkımızın da yenilmesine şiddetle karşı çıkmaktayız. Yetkilileri harekete geçmesini beklemekteyiz” dediler.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here