Paskalya ‘Bayram’ Gibi Kutlanamadı

0
89

paskalya ayini5Paskalya Ayininde Kaçırılan Metropolitler İçin Dua Edildi

Hıristiyanların en büyük bayramı olan Paskalya, geçtiğimiz hafta sonu kentimizde Ortodoks Hıristiyanlar tarafından kutlandı. Geçtiğimiz haftalarda Cilvegözü Sınır Kapısından çıktıktan sonra kaçırılan Halep Ortodoks Metropoliti Pavlus Yazıcı ile Halep Süryani Metropoliti Yuhanna İbrahim’in halen bulunmaması nedeniyle cemaat üyeleri bayramı buruk kutladı.

İskenderun Aziz Nikola Ortodoks Kilisesinde gerçekleşen Paskalya ayinini Peder Dimitri Yıldırım yönetti. Yıldırım, ayinde, cemaat ile birlikte, kaçırılan metropolitler için dua etti. Peder Dimitri Yıldırım, Paskalya Bayramını sevinçli yaşamaları gerekirken, iki metropolitin kaçırılması nedeniyle buruk kutladıklarını belirtti. Yıldırım, Arapça ve Türkçe verdiği vaazında; “Metropolitlerimizin kaçırılmasından dolayı barış ve huzur ortamı zedelendi. Paskalya’da bayram sevinci değil, hüzün yaşıyoruz. Bu süreçte bayramımızı gelenek ve göreneklerimize göre yaşayamadık” dedi.

paskalya ayini6

Paskalya Bayramının geleneği olan yumurta tokuşturması da, metropolitlerin kaçırılması nedeniyle yapılmadı. Gece ayininde kilise avlusundaki bayram coşkusunu arttıran havai fişekler de, atılmayıp, zılgıtlar çekilmedi.

Kentteki paskalya ayinine İskenderun Belediye Başkan Yardımcısı Sefa Buran da katıldı. Hatay’daki kiliselerin aldığı karar üzerine Antakya, Samandağ ve Altınözü’ndeki Ortodoks kiliselerinde de Paskalya’nın bayram havasında kutlanmadığı öğrenildi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here