Milletvekili Eryılmaz; “6 Mayıs Türk Tarihinde Kara Bir Lekedir”

0
287

refik eryılmaz21CHP Hatay Milletvekili Refik Eryılmaz, 6 Mayıs Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının idam edilmesinin yıldönümü dolayısıyla bir anma mesajı yayınladı.

Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının, soğuk savaş döneminin kirli pazarlıklarında emperyalizmin yerli işbirlikçileri tarafından katledildiklerini savunan Eryılmaz; “Hayatı pahasına da olsa inandığı değerler için mücadele eden Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan gibi devrimci gençlerimiz, 6 Mayıs 1972 tarihinde ölüm cezasına mahkûm edildiler. O günün mahkeme heyeti bu genç fidanlarımızın suçlarını Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nı cebren değiştirmeye teşebbüs olarak nitelendirmiş ve idam edilmeleri yönünde karar vermiştir. Hâlbuki bu üç fidanımızın Türkiye Cumhuriyeti Anayasasını cebren değiştirmeye güçleri yoktu. Ne tankları vardı, ne topları vardı. Ancak uğruna mücadele ettiği değerleri vardı” dedi.

Onlar Halk İçin Mücadele Ettiler

6 Mayıs tarihinin, Türk tarihinde kara bir leke olduğuna da işaret eden Eryılmaz; “Deniz Gezmiş ve arkadaşları hiçbir yerde hiçbir şekilde suikast yapmadılar, banka hortumlamadılar, darbe yapmadılar, sadece inandıkları değerler uğruna mücadele ettiler. O günkü yargı ve yetkililerin kararı tarihimize kara bir leke olarak geçmiş ve belleklerimize kazınmıştır. Onlar Türkiye emekçisi için, işçilerimiz, köylülerimiz, halk için mücadele ettiler. Gezmiş, Aslan ve İnan’ın idam edilmeleri demokrasimizin bir ayıbıdır. 6 Mayıs Türk tarihinde kara bir lekedir. Genç fidanlarımızı idam edilişlerinin yıldönümünde saygıyla ve rahmetle anıyoruz, ruhları şad olsun. Onlar gibi inandığı değerler adına mücadele eden milyonların yolu açık olsun” değerlendirmesinde bulundu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here