Partililer, Bakanlara Belediyeyi Alma Sözü Verdi

0
72

Hafta sonu İskenderun’a Gelen İki Bakan Ergin ve Yazıcı, Ak Parti Sertifika ve Plaket Törenine Katıldı…

İskenderun Limanından Ro-Ro Seferlerinin başlaması ile ilgili LimakPort İskenderun Limanı’nda gerçekleştirilen törene katılmak üzere geçtiğimiz hafta sonu kente gelen Adalet Bakanı Sadullah Ergin ile Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, “Lider Türkiye 3” adlı Ak Parti İskenderun İlçe Teşkilatı’nın düzenlemiş olduğu Siyaset Akademisi’nde dereceye girenlere sertifika ve plaket törenine de katıldılar.

Ak Parti İlçe Teşkilat binasında düzenlenen plaket törenine Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı’nın yanı sıra Ak Parti Hatay Milletvekilleri Orhan Karasayar, Hacı Bayram Türkoğlu, Adem Yeşildal, Antakya Belediye Başkanı Lütfi Savaş, Ak Parti Hatay İl Başkanı İsmail Kimyeci, Ak Parti İskenderun İlçe Başkanı Uğur Feriz, parti ilçe yönetim kurulu üyeleri, belediye meclis üyeleri, partililer ve basın mensupları katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan

Ak Parti İskenderun İlçe Başkanı Uğur Feriz’in açılış konuşmasının ardından söz alan Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Hatay’a yapılan yatırımların önemini anlattı. İskenderun Limanı, Reyhanlı Barajı, Havalimanı ve en önemlisi Amanos Tüneli’nin Hatay’ın özellikle İskenderun’un geleceğini şekillendireceğini kaydeden Bakan Ergin; “Amanos Tüneli yaklaşık 700 Milyon TL’ye mal olacak. Bu yatırım şimdiye kadar ki en büyük yatırımdır. Faaliyete geçtiği zaman Kilis, İslâhiye Gaziantep Kahramanmaraş, Urfa, İskenderun sayesinde körfezle buluşacak ve İskenderun Türkiye’nin en önemli merkezlerinden biri olacak. Çalışmalarımız hızla kararlı adımlarla ilerliyor. Tünelin ışığı göründü. İnşallah faaliyete geçtiği zaman hem yatırım alanları genişleyecek hem de ekonomimize büyük faydalar sağlayacak” diye konuştu.

İskenderun’un siyasetteki başarısının yerel seçimlerde gösteremediğinden yakınan Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, yaklaşan yerel seçimler için önemli mesajlar verdi. Bakan Yazıcı’ya törene katılan partililerde, yerel seçimlerde İskenderun Belediyesi’ni Ak Parti ile buluşturmanın sözünü verdiler.

AK Parti’nin görevde olduğu 10 yıllık süre zarfında Türkiye’de birçok köklü değişiklikler yaptığının altını çizen Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, bunda en büyük destekçilerinin halk olduğunu ve insan odaklı bir siyasetin önemli yer tuttuğunu belirtti.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here