Paratekvando Şampiyonasından 2 Madalyayla Döndüler!

5
98

Korhan; “Ferdin Engelli Olması Spor Yapamaya Engel Değildir!”

Türkiye Tekvando Federasyonu tarafından Ankara’da düzenlenen “Türkiye Paratekvando Şampiyonası”na Belen Belediyesi Öz Şampiyonlar Tekvando spor kulübü aldığı başarılarla yine damgasını vurdu. Şampiyonada Halim Sancar Türkiye 2ciliğini alırken, Tuncay Erzak ise en centilmen sporcu ödülüne layık görüldü.

Ankara’da geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen Türkiye Paratekvando Şampiyonasına Türkiye genelinden 50’ye yakın sporcu katıldı. Engellilerin önünde engel olmadığını ortaya koymak ve onlarında çok rahat bir şekilde spor yapabileceklerini gösterebilmek adına gerçekleştirilen paratekvando şampiyonasına katılan Belen Belediye Öz Şampiyonlar Tekvando spor kulübü, müsabakalar sonunda iki madalya almaya hak kazandı. 58 kg’da Halim Sancar Türkiye 2ciliğini elde ederken, +80 kg’da yarışan Tuncay Erzak’da, Türkiye’nin en centilmen sporcusu seçilerek altın madalyaya layık görüldü.

Alının bu başarılardan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Belen Belediye Öz Şampiyonlar Kulübü ve aynı zamanda Milli Takım Antrenörü Mehmet Korhan; “Bir ferdin engelli olması spor yapmaya engel değildir. Kendimizi topluma kanıtlamaya yönelik olduğu ve ileriye dönük ne olursa olsun diğer sporcular gibi burada yarışmanın yanında ülkemizi Avrupa ve dünyada temsil edeceğinin en büyük kanıtı olduğunu burada öğrencilerimiz göstermiş oldu” dedi.

5 YORUMLAR

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here