Özgecan’ın Kuzenleri de İskenderun’da Yürüdü

0
117

özgecan yürüyüş3Kuzen Seher Erdoğan; “Erkeklerin Zihniyetindeki Kadın Anlayışı Değişmeli”

Üniversite öğrencisi Özgecan Aslan’ın Mersin’de vahşice katledilmesine tepkiler çığ gibi büyümeye devam ediyor. Geçtiğimiz Pazar günü, Özgecan Aslan’ın ilimizde ikamet eden yakınlarının da katılımıyla, İskenderun Kardeşlik Platformu tarafından ‘kadına şiddete hayır’ yürüyüşü düzenlendi. Cumhuriyet Kadınları Derneği üyelerinin ve çok sayıda vatandaşın da katıldığı yürüyüşte çeşitli sloganlar atıldı.

Belediye Sosyal Tesisleri önünde toplanan kalabalığa, Mersin’de hunharca katledilen Özgecan’ın kuzenleri oldukları öğrenilen Fevzi ve Seher Erdoğan çifti de katıldı.

özgecan yürüyüş4

Özgecan’ın vahşice öldürülmesinin ardından kadın şiddetine yönelik isyanın çığlığa dönüştüğünü kaydeden Seher Erdoğan; “Türk kadını yiğittir, Türk kadını yüreklidir. Türk kadını namusunu korumasını bilir. Kanunlar ve yaptırımlar bir yere kadar kadını korur. Asıl önemli olan erkeklerin zihniyetindeki kadın anlayışının değişmesidir” açıklamasında bulundu.

Kardeşlik Platformu adına konuşan Cumhuriyet Kadınları Derneği Başkanı Şerefnur İkizoğlu ise, Özgecan’ın anısını her zaman yaşatacaklarını söyledi. Açıklamanın ardından bir süre slogan atan grup, Atatürk Anıt Alanı’na yürüyerek Özgecan Aslan için 1 dakikalık saygı duruşunda bulundu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here