Özgecan İçin Anıt Alanına Karanfiller Bırakıldı

0
82

tgb eylem1‘Özgecan’ın Hesabını Gençlik Soracak’

Geçtiğimiz hafta Tarsus’ta katledilen Özgecan Aslan için eski bitpazarı meydanında toplanan Türkiye Gençlik Birliği, Türkiye Liseler Birliği, Eğitim İş sendikası, ADD, Vatan Partisi, ÇKD Yönetici ve üyeleri burada bir basın açıklaması yaptı. Grup daha sonra Atatürk Anıt Alanına kadar yürüyerek alana karanfiller bıraktı.

Topluluk bir süre ‘Adaletin Katili Gerici AKP’, ‘Özgecan’ın Hesabını Gençlik Soracak’, ‘Yirmisinde Fidan, Canımız Özgecan’ gibi sloganlar attıktan sonra, Özgecan’ın anısına saygı duruşunda bulundu.

Burada yapılan basın açıklamasından sonra Havuzlu Çarşıdan Şehit Pamir caddesine çıkıldı, oradan Atatürk anıtına kadar sloganlarla yüründü. Yürüyüşte arabalardan korna çalınarak, yürüyüşçülere destek verildi. Atatürk anıtı önünde Özgecan için resimlerinden oluşan bir alan oluşturularak bu alanda mumlar yakıldı. Kadınlardan oluşan bir grup ise karanfiller bırakarak, Özgecan’ın hesabının sorulacağı yeminini ettiler.

Türkiye Liseler Birliği adına konuşma yapan Seda Gül, bu tür saldırıların yıllardır kadını hedef alan gerici ve yobaz kültürün sonucu olduğunun altını çizerek, her fırsatta kadını hor gören, kadını aşağılayan ve kadın erkek eşitliğini ortadan kaldıran AKP hükümetinin baş sorumlu olduğunu belirtti. Gül; “Eğitilmemiş, insanlıktan yoksun bireylerin ortaya çıkarılması, AKP’nin yapısındaki gerici yapının temelidir. AKP’nin kadına yönelik söylemleri bunların kanıtıdır. Cumhuriyet Devrimi özgürleştirerek, toplumsal hayatın öncüsü yapmıştır. Cumhuriyete düşman olan, Cumhuriyet değerlerini yok etmeye çalışan, bu iktidar çağdaş, özgür, olan Cumhuriyet kadınına her fırsatta saldırmıştır. Bu iktidarı yıkmak Özgecan kardeşimizin bize yüklediği bir sorumluluktur. Boynumuzun borcudur. Gençlik olarak, toplumsal hayatın en önünde yer aldığı, şiddete maruz kalmadığı, yok sayılmadığı, Bir Türkiye kuracağımıza söz veriyoruz” diyerek konuşmasını sloganlarla bitirdi.

ADD İskenderun Şube Başkanı Ali Akyol toplumda yaratılan canavarlığa dikkat çekti. Akyol “İnanın içimde bir nebze merhamet kalmadı. Bugün ve yarın olmayacak, ta ki bu sorunlar ortadan kalkana kadar. Unutma, unutturma, ne yaparız, sesimizi nasıl duyururuz, nasıl bir yaptırımımız var, sessiz kalmak ve safını belli etmemek en büyük riyakarlıktır” dedi.

Vatan Partisi İskenderun İlçe Başkanı Fatma Paksoy da, AKP döneminde kadına yönelik şiddeti, vahşet sözcüğünün bile ifade edemediğini belirterek; “Özgecan kızımıza yaşatılanları başka Özgecanların yaşamaması için başta siyasi erk olmak üzere, kadına bakış açısının değiştirilmesi gerekir. Bunun da ciddi bir bilimsel eğitimle sağlanabileceği bilinmelidir. Bu yönde hızlı kararlar alınmalıdır. Kadın erkek ayrımı olmaksızın, kadını toplumun bir parçası olarak görebilmek ancak eğitimle olanaklıdır. Özgecan kızımıza yapılanları şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz. Ailesine ise sabırlar diliyoruz. Türk insanına böyle bir utancın bir daha yaşatılmamasını, bu konu ile ilgili gerekli önlemlerin alınmasını talep ediyoruz” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here