Hatay Büyükşehir Tarihi Mekânlar İçin Kolları Sıvadı

0
90

belen-tarihi mekanlar1Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Büyükşehir Belediyesi ekipleriyle Bakras Kalesi ve çevresinde incelemelerde bulundu.

Geçtiğimiz günlerde Hatay Büyükşehir Belediyesi Hatay genelinde hayata geçecek olan 166 projenin tanıtımını yapmıştı. Bu projeler içerisinde “tarihi mekânların onarımı ve restorasyonu yapılarak halkın ziyaret edebileceği bir yer haline gelmesi” projesi, katılanlardan büyük destek almıştı. Bu kapsamda çalışmalara başlayan Büyükşehir Belediyesi ekipleri gerekli incelemeleri yaparak kolları sıvadı. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Meclis Üyesi Soner Sayılır ve CHP Belen İlçe Başkanı Fevzi Yüksel ile birlikte Bakras Kalesi ve çevresini gezerek Ötençay Mahallesi Muhtarı Alaydin Tomak ve mahallenin ileri gelenlerinden Bakras Kalesi hakkında bilgi aldı. Ne zaman, nasıl ve kimler tarafından yapıldığı hakkında rivayetleri anlatan mahalle sakinleri fay hattı üzerinde olduklarını ve mahallenin su ihtiyacını karşılayan su gözlerini her an kaybedebileceklerini dile getirdiler.

belen-tarihi mekanlar2

Mahalle Muhtarı Tomak: “Bu Proje Mahallemize Canlılık Getirebilir”

Hatay’ın Belen ilçesi Ötençay Mahallesi mevkiinde bulunan Bakras Kalesi için bu güne kadar hiçbir ciddi adım atılmamış ve kalenin yıkılmaya mahkûm edilmiş olduğunu söyleyen Mahalle Muhtarı Tomak; “Büyükşehir projelerinin içinde tarihi mekânlarında olduğunu görmek bizleri umutlandırdı. Bu proje mahallemize canlılık getirebilir” ifadelerini kullandı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here