Özelleşen TEDAŞ

0
94

Hayatı durdurabilen bir şey, “elle tutulmaz, gözle görülmez” ama o hayatın her yerinde var. İsmine enerji, cereyan, elektrik ne derseniz diyin. Anam rahmetli, “oğlum bunu bulan doğru cennetlik” derdi, yani önemini belirtmek isterdi. Tasarruflu kullanarak kıymetini bilmemiz gerekir ama hoyratça istismar edilmektedir.

Elde etmek için, binlerce ton kömürle termik, yakıttan daha kıymetli suyumuz israf edilerek hidro ve çok büyük masraflarla rüzgâr santralleri kurularak elde ediliyor. Yetmiyor, komşu ülkelerden satın alınıyor. Bu kadar kıymetli olan ve evlerimize gelen küçücük fatura veya ihbarnamelerde en az yirmi kalem verginin bulunduğunu ve cebren tahsil edildiğini görmekteyiz. Ödemedin mi? Yandın! Hemen kesilir, evde eşine çocuklara anlatabilirsen anlat.

Dolaptakiler bozulmuş, makinen yanmış kimsenin umurunda değil. Ancak Marko Paşa’ya gidebilirsin. Bu normal ve namuslu vatandaşlar için geçerlidir. Haksız kazanç ile ülkeyi çökertmek için devlet malının yenmesini ‘helal’ gören yanlış kişiler için geçerli değildir.

Haksızlar ödemez, ihanet edenlere de hiç yaklaşamazsınız. Sadece elektrik değil, telefon, su gibi ihtiyaçlar içinde geçerlidir.

Çok kıymetli olan elektrik için, Güneydoğu illerimizin çoğunda tahsilât yapılamamakta, sn. Başbakanımız, Viranşehir konuşmasında bölgeye güzel vaatleri arasında “sizde elektrik faturalarınızı ödeyeceksiniz” diyerek gerçeği ortaya koymuştu. Necip millet sıkıntılar içerisinde yüksek elektrik faturalar altında ezilirken, ülkenin bölünmesi için yıllarca baş belası olan Peşmergelerin yaşadığı, Kuzey Irak Bölgesine bize reva görülen fiyatın yarısına elektrik verilmektedir. O bölgede ihale alanların da kimler olduğu malumlardandır.

& & & & & &

TEDAŞ özelleştirildi, inşallah alan firmalar daha duyarlı ve dikkatli olurlar ama ben bildiğim bir olayı sizlere aktarayım.

Otomatik ödeme talimatınız var. Bir şekilde banka hesabınızda yeterli limit kalmamış ve faturanız ödenmemiştir. On gün sonra gelen endeks memuru, bu evin elektriğini kesiyorum diyor. Alt kattakiler “onlar ev sahibimiz, şehir dışındalar hemen biz yatıralım, karşıda PTT Banktan” deseler de hayır deyip kesiyorlar.

Aynı özelleşen kurumun bir başka hikâyesi…

Bir başka evin kiracısı faturayı on bir ay ödemiyor. Her ay gelen endeks memuru her gelişinde ufak bir para karşılığı elektriği kesmiyor ve on bir ay tahsilât yapmıyor. Ev sahibine gelen İhbarla durum ortaya çıkıyor. Ev sahibinden “taksite bağlayalım” diyerek, on bir aylık fatura faizi ile birlikte tahsil ediliyor. İşte özelleşen TEDAŞ, namuslu ve sorumlu vatandaş ile diğerleri diyerek, hoşça kalın, Allah (cc)’a emanet olun ve ay-yıldızlı bayrak asın.

e-mail: nurettincan1453@hotmail.com 

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here