Özel Üniversiteler İskenderunlu Gençlere Okullarını Tanıttı

0
398

üniversite tanıtım1İskenderun’da birçok özel üniversitenin katıldığı Üniversite Tercih Fuarı açıldı. Fuara katılan İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü Üniversite Tercih Merkezi Direktörü Burak Kılanç, üniversitede istenilen bölüme yerleşmenin ve doğru tercih yapabilmenin üç aşamalı bir müsabaka gibi olduğunu söyledi.

Fuara katılan İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğünün resmi tercih platformu olan Üniversite Tercih Merkezi (UTM) Direktörü Burak Kılanç, gerçekleştirdiği sunum ile ÖSS sürecine ilişkin detaylı bilgi verdi. 2016 yılının ÖSS sürecinin başladığını belirten Kılanç, bu sürecin ilk önemli halkasının ise Ocak ayının başında gerçekleşecek olan başvurular olduğunu vurguladı. Bu yıl 13 Mart’ta YGS ve iki hafta sonra LYS oturumlarının gerçekleştirileceğini kaydeden Kılanç, sonuçların bu yıl biraz gecikmeli olarak 18 Temmuz’da açıklanacağını dile getirdi. Sürecin önemine dikkat çekip gençlerin bir dakika bile vesveseye kapılmamaları gerektiğini kaydeden Kılanç, şöyle konuştu:

“2016 ÖSYS’nin geçmiş dönemdeki ÖSYS’lerden bir önemli farkının olmasını bekliyoruz. O da 4+4+4 sisteminin ilk mezunları bu yıl üniversite sınavlarına başvuracaklarından dolayı yaklaşık 400 bin fazla adayın başvurması bekleniyor. Bu da ocak ayının sonunda başvuru sayısının iki nokta iki milyonlar civarında değil iki buçuk milyon civarında olması anlamına geliyor. Mart ayındaki YGS, Haziran ayındaki LYS oturumlarının ardından tercih dönemi 18 Temmuz’da başlayacak ve iki, üç hafta kadar sürecek. Bu takviminde ilerleyen günlerde ÖSYM tarafından açıklanmasını bekliyoruz.

üniversite tanıtım2

Bu uzun soluklu bir maraton! Gençlerin bir dakika bile boş durmadan bir dakika bile bir takım gereksiz evhama kapılmadan hedefleri koyup, hedefleri doğrultusunda akılcı bir yaklaşımla hazırlık yapmaları gerekiyor. Sonuçta üniversitede istenilen bölüme yerleşmek, doğru bir tercih yapmak üç aşamalı bir müsabaka gibidir. Birinci aşama YGS’dir, ikinci aşama LYS’dir üçüncü aşamada tercih dönemidir. Biz İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü Üniversite Tercih Müdürlüğü olarak universitetercihmerkezi.com web sitesinde hem YGS hem LYS hem de tercih döneminde gençlere en güncel ve yönlendirici bilgileri aktaracağız. Bu konuda gençlerin takipçi olmalarını öneriyoruz.”

Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Yazıcı Devlet Konservatuar Salonunda gerçekleşen fuarın açılışını İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Güven, İskenderun Belediye Başkan Yardımcısı Ergün Gözüküçük, Üniversite Tercih Merkezi Direktörü Burak Kılanç yaptı. Fuara Türkiye’nin değişik illerinden çok sayıda özel üniversite katılarak öğrencilere tanıtım yaptı. Özellikle lise son sınıf öğrencilerinin ilgi gösterdiği fuarda, her üniversite sunumlarla kendi okulları ve tercihler konusunda öğrencilere geniş bilgi sundu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here