Özdemir; “Barış ve Kardeşlik Türkülerini Haykıracağız”

0
98

add açıklama1ADD, Zafer Bayramında Alanlarda Olacaklarını Duyurdu

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) İskenderun Şubesinde yapılan basın açıklamasında 30 Ağustos Zafer Bayramının kitle örgütleri tarafından ortak kutlama ile gerçekleşeceği duyuruldu. Düzenlenen basın toplantısında, Zafer Bayramı kutlamasına AKP ve HDP dışındaki bütün partilere, derneklere, sendikalara çağırı yapıldı.

ADD’nin çağırısına ve kutlamaya Eğitim İş, Tüm Yerel Sen, Emekli Sen, İskenderun Demir Çelik Çalışanları ve Emeklileri Derneği, Kardeşlik Platformu, TGB, CKD, ÇYDD, Emekliler Derneği, Taşeron İşçileri Derneği, Emekli Astsubaylar Derneği, Çevre Koruma Derneği, Vatan Partisi katılacaklarını belirttiler. Diğer kurumlara da katılmaları için çağırı yapıldı.

Zafer Bayramı kutlamasının, 30 Ağustos 2015 Pazar günü Saat 15.00’de Ulucami Caddesi üzerinde bulunan İskenderun Belediyesi 4 No’lu sosyal tesisleri yanındaki (eski bit pazarı) alanda basın açıklaması ve etkinlik şeklinde yapılacağını ifade eden Dernek Yetkilileri, basın açıklamasına katılanların Türk Bayrağı ve Atatürk simgesi dışında hiçbir pankart taşımayacağını açıkladı.

ADD binasında basın açıklamasını ADD Şube Başkanı Ali Kemal Özdemir yaptı. Özdemir 1000 yıldır bu topraklarda ortak yaşayan Türk, Kürt, Alevi, Sünni vatandaşların kavgası olmadığını, kavga çıkarmaya çalışanların ise bölücüler ve gericiler olduğunun altını çizdi. Özdemir; “Ancak Anadolu coğrafyasında kardeşlik ve barış hep galip gelmiştir. En son Sevr dayatması ile bu ülkeyi bölmek, parçalamak ve paylaşmak isteyen emperyalist güçlere karşı Türkiye halkı aralarındaki bütün farklılıkları bir tarafa bırakarak, vatan aşkı etrafında Kuva-i Milliye hareketinde örgütleyen, Mustafa Kemal 1922’de İstiklal Savaşı ve Lozan anlaşması ile zaferi taçlandırmıştır. Kurtuluş Savaşında mağlup olan emperyalist güçler bunu hazmedememiş, meydanlarda kayıp ettikleri savaşı masa başı oyunlarla yeniden kazanmaya yönelmişlerdir.

Dün Maraş, Çorum, Sivas gibi illerimizde Alevi-Sünni çatışması çıkarmışlar ve başarılı olamamışlardır. Bugün de Türk-Kürt kavgası çıkarmaya yönelmişler ama bu alanda da başarılı olamayacaklardır. Bizim ülkemiz ve Ortadoğu ülkelerinin başına bela olan etnik, ırkçı temele dayanan IŞİD, PKK, gibi terör örgütlerini başımıza bela etmişlerdir. Biz bu terör örgütlerini ve başımıza bela edenleri lanetliyoruz. Bizim kardeşlik türkülerimiz kazanacaktır.

Biz bu bayramı şehitlerimizden ötürü buruk kutluyoruz. Bu bayramda barış ve kardeşlik türkülerini haykıracağız. Onun için tüm yurtsever ve devrimci güçleri bu eyleme katılmaya çağırıyoruz” şeklinde konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here