Özçelik-İş Sendikası ve İsdemir’den TİS Anlaşması!

0
12

Özçelik-İş Sendikası ve İsdemir Arasında 28. Dönem Toplu İş Sözleşmesi İmzalandı

Saat Ücretlerine 7 TL+%55 Oranında Ücret Artışı Sağlandı

Özçelik-İş Sendikası ve İsdemir arasında, 28. Dönem Toplu İş Sözleşmesi, üyelerin refah ve mutluluğunu önceleyen bir anlayışla imzalandı.

Türkiye’nin aynı anda uzun ile yassı çelik üretebilen tek ve en büyük entegre tesisi İsdemir’in toplu iş sözleşmesi görüşmeleri anlaşmayla sonuçlandı. İsdemir Yönetimi ile Özçelik-İş Sendikası arasında yapılan sözleşme, 6 Haziran 2023 tarihinde Ankara’da imzalandı. İsdemir’in saat ücretli 2716 çalışanını kapsayan sözleşme görüşmelerinin 6’ncı oturumda sonuca bağlandığı duyuruldu. Görüşmelerde 68 Asıl, 2 Geçici olmak üzere toplam 70 madde üzerinde anlaşma sağlandı.

28’ci Dönem Toplu İş Sözleşme görüşmeleri, Özçelik-İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci Başkanlığında Genel Merkez ve Şube Yönetim Kurulu ile İSDEMİR ve OYAK Yönetim Kurulu arasında 05.06.2023 tarihinde OYAK Genel Müdürlüğünde başladı. Toplantıda, ‘Ücret Zamları’ maddesi başta olmak üzere kalan maddeler üzerinde görüşmeler yapıldı.

Geç vakte kadar süren görüşmeler sonunda, her iki tarafın da yeniden değerlendirme yapabilmesi için görüşmelere ara verildi. 6 Haziran 2023 Salı günü Sendika Genel Merkezinde görüşmelere yeniden başlandı. Bu görüşme neticesinde, 28. Dönem Toplu İş Sözleşmesi, masa başında, üyelerin refahını önceleyen bir anlayışla imzalandı.

Gerçekleştirilen toplu iş sözleşmesinin ayrıntıları ile ilgili bilgiler veren Özçelik-İş İskenderun Şube Başkanı Mehmet Güngör; “Görüşmeler neticesinde, 28. Dönem Toplu İş Sözleşmemiz, masa başında, siz değerli üyelerimizin refah ve mutluluğunu önceleyen bir anlayışla imzalanmıştır. Toplu iş sözleşmemize göre, birinci altı aylık dönem için saat ücretlerine 7TL.+%55 oranında ücret artışı sağlanmıştır. İkinci altı aylık dönem için enflasyon, üçüncü ve dördüncü altı aylık dönemler için ise enflasyon +2 oranında ücret artışları sağlanmıştır. Ancak, 2.,3.,4. altı aylık dönemler için asgari ücrete yapılacak artış oranlarının, sözleşme artış oranlarımızı geçmesi durumunda, aradaki fark ücretlere ilave edilecektir.

Ramazan Bayramı Yardımı 3 bin TL, Kurban Bayramı Yardımı 7 bin TL, Yıllık izin harçlığı 2 bin 500 TL, Gece Vardiya Zammı Saat 20.00-06.00 arası vardiyalı çalışanların çalıştıkları beher saat için ücretlerinin %15’i üzerinden gece çalışma tazminatı belirlenmiştir. Toplu İş Sözleşme Farklarının 23 Haziran 2023 tarihinde ödenmesi kararlaştırılmıştır. Ayrıca Destek Primi adı altında ise bütün çalışanlara 28 Temmuz 2023 tarihinde 10 bin TL ödenme yapılması kararlaştırılmıştır. Destek Primi dahil bütün sosyal yardımlarda, toplu iş sözleşmesinin 2. yılında yıllık enflasyon +2 puan ilave edilerek artış sağlanacaktır.

Toplu İş Sözleşmesi ile ilgili Şube Yönetim Kurulu ve İşyeri Temsilcileri vasıtasıyla detay bilgilendirme yapılacaktır. Sözleşmenin başta Üyelerimiz olmak üzere Oyak’a, İsdemir’e, Sendikamıza, Hak-İş’e Bölgemize ve Ülkemize hayırlı olsun” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Özçelik-İş İskenderun Şube Başkanı Mehmet Güngör imzalanan toplu iş sözleşmesi sonrası çalışanları da bilgilendirdi. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here