Özçelik-İş Sendikası Şube Yönetiminden İGC’ye Ziyaret

0
57

Özçelik İş Sendikası Hatay Şubesi Başkanı Mehmet Güngör ile yönetim kurulu üyeleri İskenderun Gazeteciler Cemiyeti’nin yeni yönetimine kutlama ziyareti yaptı. İGC Başkanı Rızkullah Terbiyeli ve yönetimi tarafından karşılanan Güngör ve beraberindekiler, yeni yönetime hayırlı olsun dileklerini ilettiler.

Güngör, sendikalaşmanın çok önemli olduğunu belirterek; “Pandemi dönemi çok kolay geçmiyor. Bölgemizde Öz Çelik İş’e bağlı işçilerden covit hastası olan sayısı 40’ı geçmedi. Bu çok sevindirici. Bu nedenle üretimin durduğu hiçbir fabrika olmadı. Hepsi gayet güzel üretim yapıyor. Şu sıralarda sektörde bir hareketlilik var.

İnşaat sektöründeki harata bağlı olarak sürüyor. Osmaniye’ye kadar olan bölgede yaklaşık 15 bin çelik işçisi var. Ama bunlardan sadece yüzde 30 işçi sendikalı. Sendikanın önemini herkese anlatıyoruz. Bize bağlı hiçbir işçi arkadaşımız işini kaybetmedi” diye konuştu.

Güngör; “Emekli olan işçilerin yerine onun evladının alınmasını talep ettik. Olumlu sonuçlar alıyoruz” dedi. Güngör, bölgedeki STK’lar ile işverenlerin elele vermeleri gerektiğini de söyledi.

İGC Başkanı Rızkullah Terbiyeli de ziyaret için teşekkür ederek; “Biz basın mensupları olarak haklı oldukları tüm konularda sendikalarımızın, işçilerimizin yanında olduk ve olmayı sürdüreceğiz” diye konuştu. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here