OYAK ve İsdemir Mağdurları Kararlı Olarak Eylemlerini Sürdürüyor

0
184

çelik-iş işçiler1Mustafa Bozkurt; “Genel Müdür Fabrikayı Sağlıksız Yönetiyor”

OYAK ve İsdemir mağdurları olarak anılan işten çıkartılan yaklaşık 800 işçi, İsdemir fabrika sahası önünde eylemlerini sürdürüyor. İşten çıkartılan işçilerin ailelerinin de destek verdiği eyleme İsdemir Emekçileri Sami Arslan, yönetim kurulu üyeleri Muzaffer Erbay, Yunus Karaca, Ahmet Doğanay, Nurdoğan Bayar da destek sundular.

İşten çıkartılan işçiler adına konuşan Mustafa Bozkurt özetle; “Direnişimiz 15. gününde. Yetkililerden ve hükümetten bir ses bekliyoruz. İsdemir’deki grevi işveren planladı ve bizler 22 günlük greve çıkmak zorunda kaldık. İşveren ‘biz zam verdik, sendika kabul etmedi’ diyor. Biz neyi istedik, siz ne verdiniz? Siz işi yokuşa sürdünüz ve taşeronlaşma yolunda ilerlemek istediniz. Grevde grev kırıcıları piyasaya çıkardınız. Grev kırıcılarınız grevi kırmanın çabasında oldu. Bu fabrikada 2000 TL’nin üzerinde maaş alan yok. 2000 TL’nin üstü ikramiyelerimizdir. İşveren ikramiyeleri maaşa katarak bu hesabı yapıyor.

çelik-iş işçiler2

Şimdi ben soruyorum ‘sayın genel müdür siz kaç para maaş alıyorsunuz? Maaşınızdan hariç aldığınız ikramiyeyi açıklar mısınız? Maaşınız Başbakan ve Cumhurbaşkanı maaşından fazla mı, onlara yakın mı? İşçinin İsdemir’deki %11’lik hisselerini ellerinden almak için icralık olan arkadaşlarımıza işverenin aracı sunuluyor, hisseleri yok pahasına ellerinden alınmak isteniyor. Biz işçilerimizi hasta olduğumuz iddiasıyla işten çıkartıyorsunuz ama asıl hasta sensin genel müdür. Fabrikayı hasta halinle çok sağlıksız yönetiyorsun!

Sayın genel müdür, biz bu fabrikada yüzde 35 az maaş almaya razı olurken, sizler üst yönetim olarak tam maaşlarınızı ve primlerinizi aldınız. Fabrika içinde arkadaşlarımıza baskı var. Türk Metal Sendikası’na geçin baskısı sürüyor. Fabrika önündeki direnişimiz sürecek. İşveren gelip bizimle konuşursa uzlaşı sağlanabilir. Mahkemenin işe iade ettiği arkadaşlar işlerine dönmeli. Bir de işyerinde örgütlenme özgürlüğüne müdahale olmamalı. Dileyen dilediği sendikayı tercih etmeli” diye  konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here