OTSAD Türkiye ile Ortadoğu Arasında Köprü Görevi Görüyor

0
176

ortadoğu turizm1Kısa adı OTSAD olan ve Kurucu Başkanlığı’nı genç girişimci, iş adamı Hüseyin Kırk’ın yaptığı Ortadoğu Turizm ve Seyahat Acenteleri Derneği, farklı sektörlerde ticari ilişkilerin durma noktasına geldiği Ortadoğu ülkeleri ile Türkiye arasında güçlü bir köprü kurmayı hedefliyor.

Yaklaşık bir ay gibi kısa süre önce kurulmasına rağmen, TÜRSAB Yönetiminin bilgisi dahilinde, resmi makamlar ve özel kuruluşlar ile öncelikle sektörel bazda sorunların çözümü için harekete geçen OTSAD Yöneticilerinin önceliği, Ortadoğu ülkelerindeki turizm pastasının en büyük payını Türkiye’ye transfer etmek.

Önemli bir misyon üstleniyorlar

Aslen Hataylı olan OTSAD Kurucu Başkanı Hüseyin Kırk, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) üyesi olduklarını ve turizm sektörünün gelişimine katkı sunmayı amaçladıklarını belirterek; “20 Temmuz 2015 tarihinde kurulan OTSAD, 1618 sayılı ‘Seyahat Acenteleri ve Seyahat Acenteleri Birliği Kanunu’ kapsamında TÜRSAB üyesi Ortadoğu Seyahat acenteliği mesleğini icra eden firmaların faaliyet alanının temelini oluşturan turizm sektörünün gelişimine katkıda bulunmak gayesindedir. TÜRSAB’ın verdiği yetkiler çerçevesinde mesleki gelişim ve disiplininin sağlanmasının yanı sıra, Ortadoğu Turizm ve Seyahat Acentelerinin karşılaştıkları sorunların çözümü yönünde çalışmalar yapacağız.

Ortadoğu ülkeleri ile turizm sektöründe yaşanan gelişmeler ve karşılaşılan sorunları önce TÜRSAB’a, akabinde ilgili mercilerin dikkatine sunup, kamuoyunu bilgilendirmek de OTSAD’ın temel amaçları arasında yer almaktadır. Kuruluş amaçlarını gerçekleştirebilmek için, Ortadoğu ve körfez Ülkeleri ile kamu ve özel sektör turizm kurumlarıyla ortaklaşa çalışmalar yapan OTSAD, turizm politikalarının geliştirilmesinde de önemli görevler üstlenecektir.

ortadoğu turizm2

OTSAD, çevresel, tarihi ve insani değerlerin korunması ve geliştirilmesi gibi turizmi yakından ilgilendiren konularda, sivil inisiyatif olarak yol gösterici ve yönlendirici olma özelliği de taşımaktadır.

OTSAD’ın çalışmaları arasında Ortadoğu ülkelerinin ülkemizdeki konsoloslukları ve Büyük elçilikleri gibi uluslararası ilişkileri bulunan ve görev kapsamı içinde yürütülen tanıtım faaliyetleri önemli bir yer almaktadır. OTSAD, Ortadoğu Turizminin gelişmesi ve körfez ülkelerinden ülkemize gelen turistlere acenteleri vasıtası ile en iyi hizmeti almaları için gayret gösterecektir. Derneğimiz, Ortadoğu ülkelerin muadil organizasyonları, tur operatörleri, vip hizmetleri, lüks konaklama talepleri, gayrimenkul ve yatırımcıların kendilerini ülkemizde güvende hissetmeleri açısından ikili ve çok taraflı ilişkilerin geliştirilmesi yönünde de faaliyetler yürütmektedir.

OTSAD, Ortadoğu ülkelerinden gelen üst düzey VİP turistlerin taleplerine maximum memnuniyetle OTSAD’a üye acenteleri vasıtası ile cevap verebilmeyi ilke edinmiştir. Ortadoğu’dan gelen zengin yatırımcıların ve turistlerin sayısını her yıl artırmak amacında olan OTSAD üyeleri gerek Ortadoğu’daki tüm fuarlara katılması, ülke tanıtımına ve ekonomisine ciddi katkıda bulunması ülkemizin imajı ve turistlerin rahatlığı için çalışmaktadır” şeklinde konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here