Oruç: “Alevilerin Kararını Destekliyoruz”

0
76

mevlüt oruç1Zorunlu Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerine karşı olan Alevi Kurumları, sömestr tatilinin bitiminde, okulun ilk haftası üç gün boyunca çocuklarını okula göndermeme kararı aldı.

Akdeniz Kültür ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Mevlüd Oruç da konuyla ilgili bir açıklama yaparak, Alevi kurumlarının Zorunlu Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerine yönelik itirazlarını ve çocuklarını üç gün  okula göndermeme kararını desteklediklerini duyurdu.

Zorunlu Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Dersinin İnsan Hakları İhlali olduğunu savunan Oruç; “Alevi kurumlarının Zorunlu Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerine yönelik haklı itirazlarını ve çocuklarını üç gün  okula göndermeme kararını destekliyoruz. Çocuklarımızı üç gün okula göndermeyeceğiz. AHİM oy birliği ile aldığı kararda Türkiye hükümetinden Din Dersi ile ilgili değişime gitmesini talep etmişti. Çünkü Zorunlu Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Dersi İnsan Hakları İhlalidir. Din eğitimi isteğe bağlı olmalıdır. Öğrenciler, talebi halinde Din Dersinden muaf tutulmalıdır. Fakat içerden halkın talebi ve dışarıdan AHİM ‘in kararına rağmen hükümetimiz yanlış uygulamada ısrar ediyor ve yanlışın düzeltilmesi için hiç bir adım atmamıştır.

Gerçekten laik bir eğitim için, Devletin Din eğitiminden elini çekmesi için, Alevilerin ve diğer mağdur inançların haklı taleplerinin karşılanması için, hükümetin AHİM Kararına uyması için Demokratik ve Meşru haklarımızı sonuna kadar kullanacağız. Bundan dolayı sömestr tatilinin bitiminde ilk üç gün çocuklarımızı okula göndermeyeceğiz. Bütün Sivil Toplum Kuruluşlarını, Demokratik Kitle Örgütlerini, Sendikaları, Meslek Odalarını, duyarlı Partileri, Yerel Yönetimleri, Öğretmenlerimizi destek vermeye davet ediyoruz” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here