Örtülü Değil, ‘Açık’ Af

0
84

PKK çekildi, çekilecek, Apo’dan kandile talimat v.s… Apo ne karşılığında kandile talimat verdi? Ne aldı da bu karara vardı? Yıllardır sivilimizi, askerimizi, polisimizi katleden bu şer güçleri neden “aniden” bu kararı verdi?

Terör örgütünün bu kararı vermesi için kesinlikle “çok büyük tavizler” almış olması gerekir. Aldı da… Apo’nun kandile bu talimatı verdiği gün KCK’lılar serbest bırakıldı. Yani affedildi. Şimdi sırsa PKK’da, onlar da silahlı mı, silahsız mı çıkacak? Meclis bu konuda yasal düzenleme yapacak mı, yapmayacak mı?

Meclis bu hususta herhangi bir yasal düzenleme yapsın yapmasın, teröristi “elini kolunu sallayarak” yurt dışına (Kandil’e) gönderen AKP iktidarı suç işlemektedir. Elli bin kişinin katillerinin bu şekilde rahatça gitmelerine göz yummak, onları affetmek demektir ki; bu da bir suçtur! Bu suça iktidar kadar, devletin savcıları da ortaktır. Nitekim Adalet Bakanı “bu suçsa ben suç işliyorum” diyerek, yasalara ve Türk milletine, Türkiye Cumhuriyeti devletine meydan okumaktadır. Aynı bakan T.C.’nin kaldırılmasına tepkili olan vatandaşlarla da “hadi ordan” diyerek alay etmektedir. Bu da bir suçtur.

Günümüzde, hele son zamanlarda iktidar mensupları, başbakana yaranmak için olmadık şaklabanlıklar yapmakta, onun yanlışlarını doğru kabul ederek, beyanat üzerine beyanat vermektedirler. Bundan bir yıl önce BDP’yi PKK ile eşdeğer tutan başbakan ve AKP, bugün bu terör şebekesinin uzantısı ile baş başa kalmış ve PKK’yı muhatap alan bir tavır izlemeye başlamıştır. Başbakanın ilk defa “Öcalan’a sayın, şehitlere kelle” demesini yadırgayan AKP’lilerin büyük bir bölümü, bugün artık terörist başına açıkça “sayın…” kelimesini kullanmaktan çekinmemektedirler.

Geçtiğimiz günlerde ABD Dışişleri Bakanı John Kerry “Tayip Erdoğan Gazze gezisini ertelemelidir” talimatını getirdi. Başbakan yardımcısı Bülent Arınç ise bunun “diplomatik açıdan mazurlu” olduğunu söyledi. Yani sadece “diplomatik açıdan…” Buradan şu anlaşılıyor ki; diplomatik açıdan mahzurlu ama başka açılardan değil! İfade başbakan yardımcısına ait…

Apo’nun Türk askerine teslim edildiğinde merhum Ecevit “Neden bize teslim ettiklerini anlayabilmiş değilim” demişti. Şimdi anlaşılıyor ki; Apo dışarıda kalsa tehlikede olacaktı. Onu ‘korumanın en iyi yolu’ Türk makamlarına teslim etmekti ve edildi. Apo şimdi el bebek, gül bebek… Oturduğu yerden talimatlar veriyor, istediği gibi denize giriyor, yediği önünde, yemediği arkasında.

Bir yıl önce “PKK’ya terörist” demeden onlarla görüşmeyeceğini söyleyen Başbakan, bugün BDP’yle ve Apo ile kanka olmuştur. BDP heyetinin biri gelip, diğeri giderken, terörist başı yalnız PKK’yı değil, siyasal iktidarı da yönlendirmektedir.

Bu haliyle APO’ya kimse tutuklu diyebilir mi? Apo’da, teröristler de affedilmiştir. Akil insanlar denilen PKK yanlısı hainler grubunun görevi de bu affı Türk halkına kabul ettirmektir. Yani damat Ferit’in “heyet-i nasiha”sı… Türk Milleti bu ihaneti ve ihanet edenleri affedecek mi? Asla ve kat’a… Gün gelecek bunların hesabını bir-bir soracaktır. O gün çok uzak değildir!

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here