Ortak Temenni; Suriye’deki Olayların Bitmesi!

0
50

CHP İl Başkanı Mullaoğlu, İTSO Yönetiminden Kentin Ekonomisi Hakkında Bilgiler Aldı…

CHP Hatay İl  Teşkilatı, İskenderun İlçe  Başkanı Süleyman Uyar, İlçe Teşkilatı ile kadın kolları üyeleri ve CHP İskenderun Belediye Meclis üyeleri İskenderun Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret etti. CHP Grubu ziyarette şehrin ekonomik sorunları hakkında İTSO Başkan vekili Bülent Seküçoğlu ve İTSO yönetim kurulu üyelerinden bilgiler aldılar.

Gerçekleştirilen ziyaretten ötürü memnuniyetini dile getiren  İTSO Başkan vekili  Bülent Seküçoğlu, İskenderun’da iş adamlarına ve Oda üyelerine daha çağdaş ve daha hızlı hizmet vermenin yanı sıra istihdama yönelik çalışma içerisinde olduklarını belirterek; “İskenderun ekonomik yönden potansiyel bir şehir, Demir-Çelik ve Limanı ile bölgenin lokomotifi konumunda. Ancak malumunuz Suriye’de yaşanan olaylar sınır illeri ve bölgemizi de haliyle olumsuz yönde etkiliyor. Temennimiz Suriye olaylarının bir an önce bitmesidir” dedi.

Sohbet ortamında geçen toplantıda konuşan CHP Hatay İl Başkanı  Servet Mullaoğlu ise; “İskenderun’da yaşanan son gelişmeler ve özellikle Limandan Ortadoğu ülkelerine başlayan Ro-Ro seferleri hakkında bilgiler almak istiyoruz. Hatay bilindiği üzere özellikle nakliye sektöründe Türkiye’nin önde gelen illeri arasında ancak Suriye’de yaşanan olaylar özellikle nakliye sektörünü olumsuz yönde etkiledi. İskenderun Limanından Mısır, İsrail, Ürdün ve diğer Ortadoğu ülkelerine başlayan Ro-Ro seferleri sayesinde nakliyecilerimizin can ve mal güvenliğinin daha da emniyette olduğunu öğrenmemiz bizleri de umutlandırıyor. Ancak hükümetten beklentimiz Suriye sınırındaki gümrük kapılarının güvenliğinin sağlanması ve Suriye olaylarının bir an önce bitmesini umut ediyoruz” dedi.

Toplantıda söz alan İTSO yönetim kurulu üyesi Bedrettin Öz ise, Suriye’de yaşanan olayların nakliye sektörü başta olmak üzere hizmet sektörünü olumsuz yönde etkilediğini belirterek; “Bizler Suriye’de savaş olmasını istemiyoruz. Temennimiz bir an önce bu olayların sona ermesidir. İskenderun Limanından Nakliye seferlerinin başlaması nakliyecilerin işlerini açtı ve artık Liman’dan Ortadoğu’ya Ro-Ro seferleri başladı. Bu da bölgemiz ticareti açısından önemli” ifadelerine yer verdi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here