Örgüt Kurarak Göçmen Kaçakçılığı Yapan 10 Kişi Yakalandı

0
67

Hatay İl Jandarma Komutanlığı Göçmen Kaçakçılığı yapmak maksadıyla örgüt kuran 10 kişiyi yakaladı. Şüphelilerle birlikte silah, sahte geçici koruma kimlik belgesi ve yaklaşık 29 bin lira para ile ele geçirilenlerin 8’i tutuklandı.

Göçmen kaçakçılığı ile mücadele etmek maksadıyla Hatay İl Jandarma Komutanlığı tarafından, Yayladağı merkezli İskenderun ve Reyhanlı ilçelerinde yürütülen faaliyetler kapsamında, M.A., C.T., M.Ö., Y.Ş., B.K., İ.K., M.K., M.U., M.E.A. ve A.Ö. isimli 10 şüpheli şahsın, Suriye ülkesinden düzensiz göçmenleri yüksek para karşılığında yasadışı yollarla ülkemize geçirdiği tespit edildi.

Konuyla ilgili şüphelilere ait belirlenen 9 ayrı adreste eşzamanlı olarak yapılan arama sonucunda da 9 adet cep telefonu, 9 adet sim kart, 1 adet ruhsatsız tabanca, 1 adet ruhsatsız kurusıkı tabanca, 1 adet ruhsatsız av tüfeği, 2 adet sahte geçici koruma kimlik belgesi ile suçtan elde edildiği değerlendirilen 28.855 TL para ele geçirildi.

Olayları organize ettiği tespit edilerek yakalanan ve adli makamlaraa sevk edilen İ.K., M.A., C.T., M.Ö., Y.Ş., B.K., A.Ö. ve M.Ç. isimli 8 şüpheli tutuklanarak cezaevine teslim edilirken, M.K. ve M.U. isimli şüpheliler de adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here