‘Önseçim Sonucu Çıkan Listeye Kimse İtiraz Edemez’

0
59

chp-önseçim isteği1Cumhuriyet Halk Partililer Ortak Bir Deklarasyon Yayınladı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)’nde farklı ilçelerde ve farklı kademelerde görev alan, geçmiş dönemlerde Milletvekili, İl Başkanı, İlçe Başkanı, Kurultay Delegesi, Belediye Başkanı, Meclis Üyesi, İlçe Yöneticisi, Delege olarak görev yapmış çok sayıda partili önceki gün Harbiye’de bir araya gelerek 1 Kasım 2015 tarihinde yapılacak olan seçimlerde Milletvekili belirleme yöntemiyle ilgili bir deklarasyon yayınladı.

Yayınlanan bildiride Hatay’da önseçim sonucunda çıkacak listelerin örgütün iradesini ortaya koyacağından kimsenin itiraz edemeyeceği ve önseçim sonucu oluşacak liste neticesinde 6 Milletvekilini CHP ailesine armağan edeceği belirtildi. Yapılan ortak açıklama şöyle;

“AKP hükümeti ve özellikle hala AKP’nin fiilen Genel Başkanlığını yapan sayın Recep Tayyip Erdoğan, 7 Haziran seçimlerinde çıkan iradeyi tanımayarak ülkeyi erken seçime götürmüştür.

Seçimlerden sonra parti yönetimimiz koalisyon görüşmelerinde ülkemizin çıkarlarını düşünerek olumlu bir yaklaşım göstermiştir. Buna karşılık AKP ve AKP’nin fiili Genel Başkanı sayın Recep Tayyip Erdoğan ise ülke menfaatlerini bir kenara bırakarak, sadece kendi siyasi çıkarlarının peşine düşmüşlerdir.

chp-önseçim isteği2

Ülkemiz birden bire kardeşlik iklimini bozacak düzeyde olaylara sahne olmuştur. Bu olayların gelişiminde AKP hükümetinin ve fiili Genel başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sorumluluğu tartışmasızdır. Kan üzerinden yapılan her siyaseti ve terörü lanetliyoruz. Kardeşliğimize gelen her saldırının karşısında dün olduğu gibi bu günde Cumhuriyet Halk Partisi sarsılmaz bir inançla dimdik duracaktır.

Tarihin bu dönemecinde Cumhuriyet Halk Partisinin iktidar olması bir zorunluluk haline gelmiştir. Bizler Partimizin Hatay’da daha da başarılı olması içini Kasım’da yapılacak Milletvekili seçimlerinde Milletvekili adaylarının üyelerle yapılacak bir ön seçimle belirlenmesini en doğru yöntem olarak görmekteyiz.

Hatay’da yapılacak bir önseçimin partimize büyük bir heyecan getireceği ve muazzam bir sinerji yaratacağı inancındayız. Bizler Hatay’da bir ön seçim yapılmasının bir zorunluluk haline geldiğini görmekteyiz. Bu nedenle sorumlu birer parti üyesi olarak, çok güçlü bir şekilde genel merkezimizle bu tespit ve düşüncelerimizi paylaşıyoruz.” Haber: Sedat İskenderoğlu/Dörtyol

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here