“Olayın Üstü Kapatılmamalı”

0
79

Milletvekilleri Patlamanın Olduğu Cilvegözü Sınır Kapısında İncelemelerde Bulundu…

CHP Kocaeli Milletvekili Hurşit Güneş ile birlikte Hatay Milletvekili Hasan Akgöl, bombalı saldırının yaşandığı Cilvegözü Sınır Kapısında incelemelerde bulundu. İncelemelerin ardından yaptıkları açıklamada Vekil Güneş, güvenlik kamera kayıtlarının “Savcılık gizlilik kararı almıştır” gerekçesi ile izlettirilmediğini söyledi. Hükümetin ısrarla aracın Suriye’den geldiğini söylediğini de anımsatan Güneş, “Olabilir! Biz de görüntüleri görelim, doğru ise aynısını söyleyelim” dedi.

nır Kapısındaki incelemelerin ardından açıklama yapan Vekil Güneş, patlamanın olduğu bölgedeki güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyebilmek için valilik ve Cumhuriyet Başsavcılığına sabah saatlerinde talepte bulunduklarını söyledi. Bu konuda olumsuz yanıt verildiğini de anımsatan Vekil Güneş, “Kamera görüntüleri konusunda ‘savcılık gizlilik kararı almıştır’ denildi. Israrla hükümet bu aracın Suriye’den geldiğini söylüyor. Olabilir, biz de görelim doğru ise aynı şeyleri söyleyelim. ‘Hayır, siz görmek istediğiniz zaman bunlara gizlilik kararı alındı’ denildi. Bunu açık yüreklilikle söylüyorum ki kınıyorum. Sadece 3 bakan görebiliyor, fakat ana muhalefet partisinin yetkili heyeti göremiyor. Neden bu görüntüleri biz göremiyoruz? Bu görüntülerde ne var? Bomba yüklü, ne tür bir bomba? Bombanın türü çok önemli, nerede yapıldığını ve kimin yaptığını anlayabiliriz” diye konuştu.

Milletvekili Güneş, gümrük kapısının temmuz ayında resmi olarak kapatıldığı duyurusunun yapıldığını da hatırlatarak; “Bu gümrük kapısı açık mı kapalı mı? Temmuz ayında hükümet bir karar alarak Cilvegözü Sınır Kapısı’nı resmen kapattığını söylemişti. Resmen kapatılan bir yerden bu araç nasıl geliyor? Bizim topraklarımıza girdi, hem bizim yurttaşlarımızı, hem Suriyeli insanları öldürdü. Olayın aydınlatılması gerekiyor” dedi.

Patlamanın Suriyeli muhaliflerin Türkiyede yapacağı toplantı öncesi gerçekleştiği iddialarına da değinen Milletvekili Güneş; Suriye Ulusal Devrimci ve Muhalif Güçler Koalisyonu Türkiye’de toplantı yapacaktı, tam o sırada bu bomba geldi patlatıldı, deniliyor. Daha terörist, başka ülkelerde bu tip çatışmaların içine girmiş unsurların kaygısını uyandırıyor bu bomba. Olayın üstünün kapatılmaması gerekiyor” dedi.

CHP Hatay Milletvekili Akgöl de kendilerinin talebinin ardından bu gizlilik kararının alındığına emin olduklarını savundu. Güneş ve Akgöl, daha sonra sınır kapısından ayrıldı. Bu arada, patlamanın yaşandığı bölgede Olay Yeri İnceleme ve Kimlik Tespit Şube Müdürlüğü ekiplerinin incelemelerinin sürdüğü, sınırdaki gümrüklü alanın çevre duvarının dışında da aramaların yapıldığı gözlendi.

Patlamanın Mesajını Anlamak Lazım

MHP Hatay Milletvekili Şefik Çirkin de, Cilvegözü Sınır Kapısı’nda incelemelerde bulundu. Milletvekili Çirkin, patlamanın mesajını anlamak için nasıl bir organizasyon olduğunun iyi araştırılması gerektiğini belirterek; “Bu patlamanın mesajını anlamak için hangi gruptan Suriye’den mi, ya da Suriye’deki muhaliflerin mi bir organizasyonu olduğunu bilmek lazım. Bunun için de erken. Bu Suriye’den de olabilir, bunu şimdilik iddia edemeyiz. Bu muhaliflerin kendi arasındaki çatışmadan da olabilir. Bunun altını çizmek istiyorum. Çünkü muhalifler kendi aralarında sıkıntılar yaşıyorlar. Bu yarın belli olacaktır. Türkiye çok soğukkanlı davranmalıdır. Olayın ne olduğu anlaşılmadan tedbire girişmemelidir. Türkiye savaş davulları çalanın önünde oynamamalıdır” dedi. Çirkin, gerekli tedbirler alınmadan kapının açılmaması gerektiğini belirterek, kapıdan ayrıldı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here