CHP Hatay Milletvekili Av. Mevlüt Dudu; “Kaybedilen Canların Bedelini Vatandaşlarımız İlk Seçimde AKP’ye Soracaktır”

0
53

Cilvegözü sınır kapısında meydana gelen patlama ile ilgili bir açıklama yapan CHP Hatay Milletvekili Av. Mevlüt Dudu, “Bu olayın bir tek sorumlusu vardır, o da AKP Hükümetinin yanlış Suriye politikasıdır” dedi.

Başta Başbakan Erdoğan olmak üzere, Hükümet tarafından Suriyeli muhaliflere verilen sınırsız desteğin olayları bu duruma getirdiğini belirten Milletvekili Dudu; “Son aylarda Hatay’ın her yanında Suriye uyruklu kişiler silah ve patlayıcılarla yakalanıyor. Suriyeli muhaliflere topraklarımız üzerinden her türlü desteğin gittiğini artık hiç kimse gizlemeye çalışmıyor. En son geçen hafta Belen ilçesinde bir sitede Suriye uyruklu kişilerin oturduğu bir evde 400 kg TNT yakalandığı haberleri gazetelerde yer aldı. Kim bunlar? Bu patlayıcılar ve silahlar nereden geliyor? Yakalanan kişilere ne gibi işlemler yapılıyor? Bütün bunlarla ilgili hiçbir açıklama yapılmıyor.

En son Cilvegözü Sınır kapısında meydana gelen patlama ile vatandaşlarımız canlarını kaybetti. Hükümet sözcüleri sınırın 4 aydır kapalı olduğunu söylüyor. Kapalı bir sınırdan araçlar nasıl giriş çıkış yapıyor? Kim buna izin veriyor? Tam bir bilgi kirliliği var. Bilinen tek gerçeklik Sayın Başbakan’ın ve Dışişleri Bakanı’nın Suriyeli muhaliflere verdiği açık destek. AKP Hükümeti’nin, Başbakan’ın yanlış politikaları ülkemizi bir bataklığın içine doğru sürüklüyor. Bütün bu yaşananlara bir de Hatay ve Hataylılar açısından bakmak gerekiyor. Hükümetin yanlışları sonucu ekonomik olarak çöken Hatay, son Cilvegözü olayı ile canlarını da kaybetmeye başlamıştır. Hükümet Suriyeli muhaliflere verdiği destekle, Hatay’ın her tarafını silah ve bomba deposu haline getirmiştir. Suriye iç savaşı yayıldığında ilk önce Hatay’ı saracaktır. Bu AKP’nin Hatay’ı gözden çıkarması değilse, nedir? Maceracı ve hayalci dış politikaların, kaybedilen canların bedelini vatandaşlarımız ilk seçimde AKP’ye ve Başbakan’a soracaktır. Bunu en başta Hataylılar yapacaktır” dedi.

Başbakan’a ve İçişleri Bakanına Soru Önergesi

CHP Hatay Milletvekili Av. Mevlüt Dudu Cilvegözü sınır kapısında meydana gelen patlama ile ilgili Başbakan’a ve İçişleri Bakanına birer  yazılı soru önergesi vererek konunun kamuoyunda açıkça bilinmesini istedi.

Kapalı olduğu belirtilen sınır kapısından nasıl geçiş olduğu, Suriye ile ülkemiz arasında bir güvenlik ihlali olup olmadığını, olay terör olayı  mı olduğu, aracın nereye doğru gittiği ve şoförünün uyruğunun ne olduğu, silah ve mühimmat geçişleriyle ilgili olarak şimdiye kadar ne gibi çalışmalar yapıldığı, Suriye tarafında iç savaş yaşandığı bir zamanda araçların Türkiye sınırını rahatça geçmesinin sebeplerini soran Dudu, sorularının bir an evvel yanıtlanmasını istedi.

Milletvekili Dudu ayrıca, Belen’de Suriye Uyruklu insanların oturduğu bir evde 400 kg TNT patlayıcı bulunduğu iddialarını da meclise taşıdı. Milletvekili Dudu, İçişleri Bakanı Muammer Güler tarafından cevaplanmasını istediği önergesinde, bu güne kadar Suriyelilere ait evlerde, çadırlarda ve araçlarda ne kadar patlayıcı madde ve silah yakalandığı, Belen’de yakalanan kişinin kim olduğu ve hakkında ne işlem yapıldığı, sınırın korunması için hangi önlemler alındığı, patlayan araçla ve Belen’de bulunan TNT patlayıcıları arasında bir ilişki olup olmadığı, Suriye’deki savaşın ülkemizi etkilememesi için hangi önlemler alındığı sorularına yanıt aradı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here