“Olan Sektörler Desteklenmeli, Yeni Sektörler de Açılmalı”

0
80

hatiab-igc1HATİAB İskenderun Basınıyla Bir Araya Geldi

İstanbul’da faaliyet gösteren Hatay İşadamları ve Bürokratları Derneği (HATİAB) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Güder, Yönetim Kurulu üyesi İlhan Türkmani, Gülay Tunçel ile Milli Yüzücü Alper Sunaçoğlu, İskenderun Gazeteciler Cemiyetine geçtiğimiz hafta sonu nezaket ziyaretinde bulundular. İlimizde, 2014 yılının Şubat-Mart ayı içerisinde sanayiden tarıma, sağlıktan turizme kadar birçok konunun ele alınacağı bir çalıştay gerçekleştireceklerini söyleyen HATİAB Başkanı Güder, çalıştayı, konunun dünyaca ünlü uzmanlarının katılımı ile yapacaklarını da belirtti.

Sosyal Sorumluluğumuzu Yerine Getiriyoruz

Basın mensupları ile bir araya gelerek, derneği kısaca tanıtan HATİAB Başkanı İbrahim Güder, sosyal sorumluluk konusuna özen gösterdiklerini belirterek; “Derneğimiz, birçok farklı meslek gruplarından oluşan Hataylı üyelere sahiptir. Buradaki amacımız Hataylı hemşerilerimizi bir çatı altında toplayıp, bilgi ve deneyimlerini bir araya getirerek, Hatay için neler yapabileceğimizin çalışması içerisinde olmak. Dernek olarak, sadece ticaret alanında değil, sosyal sorumluluğumuzu da yerine getiriyoruz.

İstanbul’da Hataylı öğrencilerimize burs vererek, daha iyi bir eğitim almalarına katkı sunuyoruz. Öğrencilerimize biz önem veriyoruz. Çünkü onlar bizim geleceğimiz. Onların eğitim öğretim yıllarında siyasi uçlara kaymasını istemiyoruz. Hayatın içinde bilgi ve deneyimleri ile birbirleriyle yarışmalarını istiyoruz. Dernek olarak ilk hedefimiz, ihtiyaç sahibi öğrenci varsa bulup, onlara sahip çıkmaktır” dedi.

10 Milyar Dolar İhracat Yapılmalı

Hatay’ın tanıtımı için büyük uğraşlar verdiklerinin de altını çizen Güder; “Hükümetimizin 2023’teki 500 milyar dolarlık ihracat hedefini yakalamak için her ilin kendine göre bir takım girişimler içerisine girmesi gerekiyor. İlimizin de ortalama 10 milyar dolarlık bir ihracat yapması gerekir. Bunun için de buradaki sektörlerin desteklenmesi ve yeni sektörlerin açılması gerektiğini düşünüyoruz.

Dernek olarak bu yönde neler yapılabileceği konusunda taşın altına elimizi koyduk ve Antakya ile İskenderun’da yapılacak iki günlük çalıştay düzenledik. Bu çalıştayı uzman kişilerin katılımı ile yapacağız. Sanayiden, tarıma, sağlıktan turizm’e kadar birçok konuyu ele alacağımız bir çalıştay olacak. Yapılacak çalıştay sonunda yapılan değerlendirme sonucunu tebliğ halinde ilgililere de göndereceğiz” diye konuştu.

Suriye’de yaşanan olaylara da değinerek, işadamlarının çok ciddi şekilde mağdur olduğunu, ekonomi anlamında da perişan olduklarını söyleyen Güder, iflastan daha kötüsünü yaşadıklarını söyledi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here