Culha; “CHP, Arsuz’u, İskenderun’u ve Büyükşehri Alacaktır”

0
118

nazım culha5Arsuz Belediye Başkanlığı için CHP’den aday adayı olan Elektrik Mühendisleri Odası İskenderun Temsilcisi Nazım Culha, geçtiğimiz hafta sonu Mikado Restoranda kahvaltılı bir basın toplantısı düzenledi. Aday olması ve seçilmesi halinde Arsuz’da yapmayı hedeflediği projeleri açıklayan Culha, doğayla uyumlu, çevreye saygılı, insan odaklı, önce insan anlayışı ile Arsuz’u yönetmeye talip olduğunu belirtti.

Arsuz Belediye Başkanlığı için aday adaylık çalışmalarını ara vermeden sürdüren Elektrik Mühendisi Nazım Culha, toplantıda yaptığı çalışmalar ve projeleri hakkında açıklamalarda bulundu. Arsuz’un sınırlarının çok fazla büyütüldüğünün altını çizen Culha; “Olması gereken sınır Pirinçlik’e kadardır ama maalesef mevcut iktidar, seçim kaygısı nedeniyle Arsuz ilçesinin sınırını genişletmiştir. Aynı şeyi İskenderun’da da yapmıştır. Bütün bunlara rağmen CHP, Arsuz’u, İskenderun’u ve Büyükşehri alacaktır” dedi.

Aday olması ve seçilmesi halinde Arsuz ilçesinde yapmayı hedeflediği projelere de değinen Nazım Culha; “Geniş sınıra sahip olan Arsuz’da entegrasyonu yapacağız. Daha yaşanabilir bir yer olması için ilçenin 40-50 yıllığına dönük nazır imar planını yapacağız. Bu planlamada turizmi daha ön plana çıkaracağız. Bunun yanında da turizmi destekleyen unsurları da göz önünde bulundurup, deniz ve çevre temizliğine de önem vereceğiz. Bacalı sanayiye asla izin vermeyeceğiz.

nazım culha6

Konaklama tesisleri, balık restoranları açtırıp, tarihi dokuyu ön plana çıkaracak çalışmalar yapacağız. Ayrıca Arsuz’da çok ciddi altyapı sorunu var. İlçenin bütünlüğü içerisinde altyapısını da yapacağız. Bölgede tarıma da çok ciddi teknik destek koordinasyonu sağlayacağız. Halkımızı denizle yeterince buluşturacağız” diye konuştu.

Toplantıda basının sorularına da yanıt veren Culha; “Merkezi değil, yerinde yönetim anlayışını benimsediğimden böyle bir yönetim anlayışı ile hareket edeceğiz. Mevcut hizmet binalarını yasal bir çerçeveye oturtup halka hizmet için onları aktif halde tutacağız. Ben; doğayla uyumlu, çevreye saygılı, insan odaklı, önce insan anlayışı ile Arsuz’u yönetmeye talibim!” şeklinde konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here