“Okulumuz İlköğretim Olarak Kalsın”

2
1124

İnönü İlköğretim Okulu Velileri İsyanda!

İlçemizin tarihi okullarından biri olan İnönü İlköğretim okulunun 4+4+4 sistemi dâhilinde tamamen ortaokula dönüştürüleceği yönündeki söylentiler velileri had safhada tedirgin ediyor. 1944 yılından bu yana 69 yıldır eğitim ve öğretime önemli katkılar sunan İnönü İlköğretim Okulu’nun ilköğretim olarak kalmasını isteyen veliler, okulda bulunan İşitme Engeliler Sınıfı’nın da olası bir değişiklikle kapanmasından endişe ediyorlar.

Üstgeçitten direk okul bahçesine inen okul öğrencileri trafik tehlikesinden kurtulup, korunurken eldeki hazır bir ilköğrenim okulunun ortaokula dönüştürülmesini istemiyorlar. Okulla ilgili olan öğrenci velileri okul bahçesinin geniş olduğunu ifade ederek ille de ayrı bir ortaokul düşünülüyorsa bahçe içine örülecek bir duvar, tel örgü ya da benzeri bir sınır çizgisi ile okulun ikiye bölünebileceğine işaret ediyorlar.

İnönü İlköğretim Okulu velileri, yaklaşık 70 yıldır eğitim ve öğretime hizmet veren İnönü İlköğretim Okulu’nun ilköğretim olarak kalmasını arzuladıklarını, konuyla ilgili yetkililerden tedirginliklerini giderecek ayrıntılı bir açıklama beklediklerini ifade ettiler.

Öte yandan bir öğrenci velisi de İnönü İlköğretim Okulu’ndan mezun olan ve bugün Türkiye’nin dört bir yanına dağılmış binlerce başarılı mezunun her fırsatta okullarını andıklarını belirterek “Bir eğitim çınarı, 70 yıllık tarihi bir okul mutlak surette yaşatılmalı ve okul bir asrı ve daha fazlasını doldurmalıdır” dedi.

2 YORUMLAR

  1. Bir sabah uyanınca bakacaksın ki okulumuz ilkokul, ertesi sabah uyanınca ortaokul, nasıl ilkesizliktir ki bu? Bir dediği bir diğerini tutmuyor. Yönetim hava gibidir boşluk kabul etmez, makamlar doldurulamayınca her kafadan bir ses çıkıyor. Durumda böyle olunca; vaziyet bu hale geliyor. Hakkımızı helal etmiyoruz!

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here