Okullar Bugün Açılıyor

0
134

Yaz tatilinin ardından bugün okullar açılıyor. 2017-2018 eğitim öğretim yılı ilk ders zili bugün çalacak. Ülke genelinde 20 milyona yakın öğrenci bugün ders başı yapacak.

Hatay Valisi Erdal Ata,  İlköğretim Haftası  dolayısıyla bir açıklama yaparak, yeni eğitim öğretim yılında, veli, öğrenci, öğretmen ve tüm eğitim camiasına başarılar diledi.

“İnsanlar Eğitimle Değer Kazanırlar”

Ülkemizin kalkınabilmesi ve dünyada yaşanan gelişmelerin takip edilebilmesinin ancak eğitimle mümkün olacağının altını çizen Vali Ata; “2017-2018 eğitim-öğretim yılının; milletimiz ve devletimiz için hayırlı olmasını, evlatlarımıza başarı ve mutluluklar getirmesini temenni ediyorum. Bilginin her an yenilendiği, teknolojinin baş döndürücü hızla ilerlediği günümüz dünyasında gelişmeleri takip edebilmek, ülkemizin kalkınmasına omuz verebilmek, dünyaya daha geniş bir açıdan bakabilmek ve bireysel anlamda her açıdan mutlu olabilmek ancak eğitimle mümkündür. İnsanlar; eğitim yolu ile sadece bilgi ve birikim değil aynı zamanda milli, manevi ve evrensel değerleri de kazanırlar. Bu yüzden iyi bir insan, iyi bir vatandaş olmanın temel şartı eğitimdir. Okul ortamı ile birlikte başlayan ve sağlam temeller üzerine kurulan eğitim-öğretim hayatı, çocuklarımızın geleceği için olduğu kadar ülkemizin geleceği için de son derece önemlidir. Bu anlayış çerçevesinde, eğitim camiası başta olmak üzere her kademedeki kamu görevlilerinin en büyük çabası, ülkemizi eğitim açısından daha iyi noktalara taşımak olmalıdır. ‘Ülkemizi gerçek hedefe, gerçek mutluluğa kavuşturmak için iki orduya ihtiyaç vardır: Biri vatanımızı kurtaran asker ordusu, diğeri ulusumuzun geleceğini yoğuran eğitim ordusudur.’ diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ifadesinin ışığında bizler de, eğitim alanında eksiklerimizin giderilmesi için var gücümüzle çalışmaktayız. Bu çabaya, imkânlar ölçüsünde katkıda bulunmanın bir vatandaşlık görevi olduğunu da hatırlatmak isterim. Bu düşüncelerle, 2017-2018 eğitim-öğretim yılının ilimiz ve ülkemiz için hayırlara vesile olmasını temenni ediyor, eğitim-öğretim camiamıza ve sevgili öğrencilerimize üstün başarılarla dolu bir yıl diliyorum” şeklinde açıklamalarda bulundu.

“Mutlu Yarınlar Sizlerin Olsun”

İskenderun Kaymakam Vekili ve Belen Kaymakamı Abdülaziz Aydın da yeni eğitim öğretim yılının başlaması ve İlköğretim Haftası nedeniyle bir açıklama yaptı. Hayırlı ve başarılı bir eğitim öğretim dönemi geçirilmesini temenni eden Kaymakam Aydın; “Öğrenci, öğretmen, yönetici, veli ve eğitim personelinin büyük emek sarf edecekleri ve fedakârlıklarıyla donatacakları bir eğitim-öğretim yılını daha karşılamanın sevincini hep birlikte gönülden yaşıyoruz. 18 Eylül 2017 tarihi itibariyle okul öncesi, ilköğretim ve lise düzeyi tüm öğrencilerimizin de bu sevinç ve heyecana ortak olması ile 2017-2018 eğitim öğretim yılına sevinç ve coşkuyla başlamış bulunmaktayız. Geleceğimizin teminatı olan Sevgili Gençler, Kaymakamıyla, Müdürüyle, öğretmeni ve tüm çalışanlarıyla hepimiz sizlerin geleceği için, yeni ve güçlü bir Türkiye’nin geleceği için varız. Eğitim yolunda atacağınız her adımının geleceğiniz adına hayırlara vesile olmasını diliyorum. Sizi çok seviyor ve bu eğitim öğretim yılında hepinize başarılar diliyorum. Sağlıklı, huzurlu, mutlu yarınlar sizlerin olsun. Her şey gönlünüzce olsun” dedi.

“Eğitimde Göstereceğimiz Başarı, Yaşayacağımız Hayatın Teminatı Olacaktır”

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş ise İlköğretim Haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada; “Hayatımızın önemli aşamalarından biri olan eğitim-öğretim hayatında göstereceğimiz başarı, birer yetişkin olarak, yaşayacağımız hayatın temeli ve teminatı olacaktır. Çocuklarımızı ve gençlerimizi ne kadar iyi yetiştirebilirsek, onlara ne kadar çok imkân sunabilirsek, ülkemizin yarınları da o kadar parlak olacaktır. Eğitimin temel hedefi, sağlıklı, çalışkan, üretken, araştıran, soruşturan ve yorumlayan bireyler yetiştirmektir. Çocuklarımızı ve gençlerimizi bu özelliklere sahip, vatanımıza, milletimize, en önemlisi kendilerine yararlı bireyler olarak, geleceğe hazırlamak bizlerin vazifesidir. Yarınlarımızın teminatı olan biricik evlatlarımızı milli ve manevi değerlere bağlı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve devrimlerine sımsıkı sarılan, laik ve demokratik hukuk devletini savunan, vatanını ve milletini seven, hizmet etmek için birbirleriyle yarışan, iyi bir insan ve iyi bir vatandaş olarak yetiştirmek hepimizin en büyük isteği ve hedefidir. Öğrencilerimiz, yarının bilim insanı, doktoru, mimarı, mühendisi, bireyleri ve gelecekte Dünya’ya yön veren, medeniyetin bir parçası olacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle başta öğrencilerimiz olmak üzere onlara emek veren değerli öğretmenlerimize başarılar diler, yeni eğitim-öğretim yılının onlara ebeveynlerine ve hepimize hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

Trafik Büro, Okul Servisçileri ile Toplantı Yaptı

İskenderun İlçe Emniyet Müdürlüğüne Bağlı Trafik Büro Amirliği de öğrenci servis sürücüleri ile bir toplantı düzenledi. Şehit Haydar Polis Merkezi konferans salonunda yapılan toplantıya, İskenderun Şoförler ve otomobilciler Odası Başkanı Erol Akın da katıldı. Toplantıda alınması gereken tedbirler, uygulanması gerekenler görüşüldü.

İlçe Trafik Büro amirliği adına servis sürücülerine bilgi veren Başpolis Murat Yılmaz İskenderun’da yeni bir eğitim yılı başladığına dikkat çekerek; “Bu konuda hepimize çok ciddi görevler düşüyor. Biz polisler olarak şehrin trafik akışını en iyi şekilde sürdürmemiz gerekiyor servis sürücüsü arkadaşlarımızın birçoğunu zaten tanıyoruz. Her yıl birlikte çalışıyoruz, bu yıl İskenderun’da ciddi bir yol yapım çalışması var, dolayısıyla hepimizin dikkatli ve düzenli davranması gerekiyor. Bu sezonu da birlikte koordineli çalışarak geçirmemize dikkat edelim” diye konuştu. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here