Okullar 28 Eylül’de Açılacak

0
134

okul açılışı1‘Okullar Kurban Bayramı’ndan sonra açılsın’ isteği sonuç buldu ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, okulların açılacağı tarihi açıkladı. Tüm Türkiye’de 2015-2016 eğitim-öğretim yılında okullar 28 Eylül’de açılacak.

‘Okullar ne zaman açılacak’ sorusu yanıtını buldu. Başbakan Ahmet Davutoğlu, 14 Eylül’de açılması planlanan okulların turizmcilerin talebi ve Kurban Bayramı nedeniyle 28 Eylül’de açılmasına karar verdiklerini açıkladı. Davutoğlu partisinin MYK toplantısının ardından yaptığı basın açıklamasında şöyle konuştu: “Öngörülen planlama 14 Eylül’de okulların açılmasıydı ancak 24 Eylül’de yani bir hafta sonra, arifeyi de içine alırsak neredeyse bir hafta sonra, Kurban Bayramı tatiline giriyoruz. Kurban Bayramı da bu yıl tam hafta ortasına denk geliyor. Dolayısıyla bütün bir haftayı etkileyebiliyor. Bu sebeple turizm şirketlerimizin Kültür ve Turizm Bakanımıza bir başvurusu oldu, özellikle  geri dönüşler ve diğer konular da dahil olmak üzere, Kurban Bayramı sonrasına eğitim yılının başlaması için. Bu sene turizmde yaşanan daralmalara Şubat ayında tedbir almaya başlamıştık. Hem onlara bir teşvik ama onun kadar önemlisi Kurban Bayramı’nın da bütün öğrencilerimiz, görevli olan öğretmenlerimiz, başlamış olsa bir ilden bir ile gidecek olan öğretmenlerimizin de Kurban Bayramı’nı o ulviyet  içinde geçirebilmelerini teminen her iki bakanımıza da talimat verdim ve okulların açılışını 28 Eylül Pazartesi gününe erteledik. Dolayısıyla bütün vatandaşlarımız huzurla Kurban Bayramı’nı idrak etsinler. Karar eğitimin temposunu veya mahiyetini, kapsamını etkilemeyecek. Milli Eğitim Bakanımıza ayrıca bu dönem içinde kayıp olacak günlerin ve derslerin telafisi için ayrı bir düzenleme yapma talimatını da verdik.”

okulların açılışı

Yarı Yıl Tatili Ne Zaman?

Birinci kanaat dönemi, 28 Eylül 2015 Pazartesi günü başlayacak ve 22 Ocak 2016 Cuma günü sona erecek. Yarı yıl tatili, 25 Ocak-5 Şubat 2016’da yapılacak. İkinci kanaat dönemi, 8 Şubat 2016 Pazartesi günü başlayacak ve 10 Haziran 2016 Cuma günü sona erecek.

Karar, Turizmcileri Sevindirdi…

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, kararın sektör açısından önemli olduğunu söyledi.  Kararı çok iyi olarak nitelendiren Ayık; “Biz bu yöndeki taleplerimizi TÜROFED olarak Milli Eğitim Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile TOBB aracılığıyla ilgili diğer kurumlar ve sayın Başbakanımıza ilettik. Sağ olsun sayın Başbakanımız duyarlılık, anlayış gösterdi. Böyle bir dönemde taleplerimize olumlu yanıt verdi” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here