Erken Seçim Tarihini, Erdoğan Açıkladı..!

0
68

erdoğan-seçim tarihiCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hükümet kurmak için tanınan 45 günün sonunda TBMM Başkanı İsmet Yılmaz ile bir görüşme daha yaparak ülkeyi erken seçime götüreceklerini belirterek; “Şu anda açıklanan tarih 1 Kasım. 1 Kasım’da da inşallah Türkiye, tekrar seçimi yaşayacaktır” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanı olarak yetki alanlarını bildiğini ve bu yetki alanlarını da sonuna kadar kullanmak durumunda olduğunu belirterek; “Zaman kaybetmenin peşinde olmadım, olmayacağım. Ben en fazla milletvekiline sahip olan siyasi partinin genel başkanına görevi verdim ve iki siyasi partiyle ciddi bir süreci geçirdiler. Netice alabildiler mi? Alamadılar. Şimdi Ana muhalefet Partisi’ne yetki verilmeli. Tamam da bunlarla bu görüşmeler yapılmış. Ana muhalefet Partisi’nin başındaki zat, ‘Ben Beştepe’yi tanımıyorum. Beştepe kaçaktır. Beştepe’ye gitmem’ bütün bunları söylerken şimdi ben Beştepe’yi tanımayanı, Beştepe’nin adresini bilmeyeni, Beştepe’ye niye çağırayım ki? Bütün bu gerçekler ortada, zaman kaybetmeye gerek var mı? Yok” diyerek anamuhalefet partisi lideri Kılıçdaroğlu’na eleştirilerde bulundu.

Anayasaya göre Cumhurbaşkanının ülkeyi seçime götürebileceğini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan; “Bunlar maddede çok açık, net. Pazartesi 45 günün sonu ve bu 45 günün sonunda ben tekrar Meclis Başkanımla bir görüşme daha yapacağım ve bu görüşmeyi yaptıktan sonra da hayırlısıyla ülkemizi bir erken seçime götüreceğiz” dedi.

Yüksek Seçim Kurulu’nun atılması gereken adımlarla ilgili bütün çalışmalarını yaptığını anlatan Erdoğan; “Biliyorsunuz seçimle ilgili takvim şu anda açıklandı, açıklanıyor. Dolayısıyla bu süreç içerisinde de kim ön seçim yapacaksa kim normal süreç içerisindeki hazırlıklarını nasıl yapacaksa bu hazırlıkların hepsini yapacak. Açıklanan tarih 1 Kasım. 1 Kasım’da da inşallah Türkiye, tekrar seçimi yaşayacaktır” diye konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here