Oğuz; “Yanlışlardan Dönülmeli ve Payas İlçe Yapılmalı!”

0
135

İskenderun Belediyesi 1 No’lu Sosyal Tesislerinde basın ile bir araya gelen Payas Esnaf Kefalet Başkanı Ali Oğuz, Hatay ilinin büyükşehir olması ile ilgili hazırlanan taslağa tepki göstererek, Arsuz’un ilçe yapılmasını olumlu bir hamle olarak değerlendirdi. Başkan Oğuz; “Eğer amaç halka hizmet ise Karaağaç ve Nardüzü İskenderun’a bağlanmalıdır. Amaç hizmet ise Payas ilçe yapılmalı, Sarıseki, Azganlık ve Karayılan beldeleri de Payas ilçe sınırları içerisine dahil edilmelidir” dedi.

Payas Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hasan Özkul, Payas Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Gökhan Yiğit, CHP Payas Belde Başkanı Rafet Özkaya ile birlikte basının karşısına geçen Payas Esnaf Kefalet Başkanı Ali Oğuz, büyük şehir belediyesi ile ilgili hazırlanan taslağı değerlendirdi. Amacın, hizmeti vatandaşa yakınlaştırmak ise Payas’ın ilçe olması gerektiğinin altını çizen Oğuz; “Arsuz’un ilçe olması son derece olumlu bir hamledir. Arsuz Hatay’ın turizm ihtisas ilçesi olmaya adaydır. Turizm Arsuz’da çok daha ileri seviyelere gidecektir. Yalnız Arsuz’un sınırlarını belirlerken bence hata yapılmıştır. İskenderun şehir merkezine gerekirse yürüyerek dahi ulaşmak mümkün olan Mustafa Kemal, Meydan ve Gürsel Mahalleleri Arsuz’a bağlanmaması gerekir ve bu hatadan dönülmelidir. Teklif henüz TBMM’ye yeni verilmiştir. Daha komisyonlarda görüşülecek, ardından genel kurulda görüşülecek. Her aşamada değişiklikler yapılabilir, yapılmalıdır. Sadece bu 3 mahalle değil, Karaağaç ve Nardüzü beldeleri de İskenderun sınırları içerisine dâhil edilmelidir. Arsuz, yapılacak turizm hamlesi ile nüfusunu katlayacaktır.

Payas da ilçe yapılmalı! Sarıseki, Azganlık ve Karayılan beldeleri de Payas ilçe sınırları içinde olmalıdır. Bu noktada yeni bir ilçe eklenmesini önermiş oluyoruz. 1942 yılından beri belediyesi olan Payas ilçe olmaya layıktır! Payas, mevcut durumu ile Hatay’daki 7 ilçeden daha fazla nüfusa sahiptir. Türkiye’nin ekonomik anlamda en hareketli birkaç merkezinden biridir. Eğer amaç, devletin hizmetlerini vatandaşın ayağına götürmek ise ilk düşünülecek belde Payas’tır. Payas da, Arsuz’un turizm ihtisaslaşması gibi, bir sanayi, ticaret ve ihracat ihtisas ilçesi olacaktır” diye konuştu.

Başkan Oğuz, Serinyol’dan Harbiye’ye kadar Antakya ve Defne adı altında 2 ilçe kurulmak istendiğini bu bölgeye Samandağ ilçesinden de bazı yerleşim yerleri ilave edilerek yeniden düzenlenmesi ve ilçe sayısının artırılması gerektiğine de vurgu yaptı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here