Arsuz’a Bağlanması Öngörülen Mahalle Muhtarlarından Tepki!

0
164

Hükümetin Hatay’ı Büyükşehir yapmak için hazırladığı taslakta 2 yeni ilçeden biri olan Arsuz’un sınırları tartışma konusu olmaya devam ediyor. İskenderun’dan Mustafa Kemal Mahallesi, Gürsel Mahallesi ve Meydan Mahallesi’nin Arsuz’a bağlanması girişimlerine bir tepki de bağlanması öngörülen mahalle muhtarlarından geldi.

Şehir merkezi ile iç içe olan ve neredeyse bütün büyük kurumları sınırlarında bulunduran bu mahallelerin Arsuz’a bağlanmasının doğru olmadığı inancını tüm İskenderun halkı taşıyor. Konu ile ilgili görüşlerini aldığımız Mustafa Kemal Mahallesi Muhtarı İsa Taş’da; “Buna kargalar bile güler! Bunu kabullenmemiz mümkün değildir. Kaldı ki, mahalle sakinleri muhtarlığa gelerek, bu durumdan duydukları rahatsızlıklarını dile getirmekteler” dedi. İsa Taş, Ak Parti Hatay Milletvekillinin girişimleri ile bu karardan vazgeçildiği yönünde duyumlar da aldıklarını ifade etti.

Gürsel Mahallesi Muhtarı Hilal Güzel ise; “Bu düşünce, Gürsel Mahallesi sakinleri için hiç de iyi olmayacak. İskenderun’a daha yakınken neden Arsuz’a bağlanıyoruz” diye konuştu.

Meydan Mahallesi Muhtarı Süleyman Çapar yine uzaklıktan yakınarak; “Meydan Mahallemiz yeni-yeni gelişen bir mahallemizdir. Yeni gelişen bir mahalleye bu kadar uzaktan hizmet geleceğine inanmıyorum” şeklinde konuştu.

Duyumlar üzerine bu girişimden vazgeçildiğini de anımsatan mahalle muhtarları, yeni kurulması düşünülen Arsuz ilçesine bağlanmayı mahalle sakinlerinin dahi kabullenmeyeceğinin altını çizdiler ve böyle bir yanlıştan dönülmesinin en mantıklı karar olacağını sözlerine eklediler.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here