Öğretmenim…

0
55

Doğru yaşamı, hayatın güzelliğini, insanların mert olanlarıyla ilişkileri… Milli duyguları, Atatürk ilkelerine bağlılığı hep öğretmenlerimiz bizlere öğretir. Biz onlara ömür boyu saygı ile yakınlaşırız.

Öğretmenlerimiz okula atandığı günden itibaren, tüm enerjisini biz öğrencilerine harcar. Onlar için tek mutluluk; yıllar sonra yetiştirdiği talebesinin mevkili bir yerde çalıştığını görmesidir. Sıhhatini, nefesini, enerjisini, gençlik yıllarını bizim için harcar.

Onları yalnızca yirmi dört Kasım’da hatırlamak yetmez. Bizler söz olsun diye bugünü öylece renklendiririz. Ruhumuz ömür boyu onları anmakla geçer. Yaşlılığımız onların gölgesinde hayat bulur. Bilmeden yapacağımız yanlışlıklarımızda, hatıraları bize anında engel olur. Doğanın güzelliği onların bize verdiği öğütlerle şekillenir.

Benim de unutamadığım, Dünyalar tatlısı birçok öğretmenim vardı. Hayatıma yön verenlerin başında halen onlar gelir. Çok sıkıldığım bir anda, onları mezarlarında ziyaret eder, onlarla konuşurum. Onların yanında yedi yaşında çocuk ve on sekiz yaşında genç olurum. Gözlerimden akan yaşları, ana saadetiyle öğüt vererek bertaraf eder. Yanlarından ayrıldığımda. Kuş gibi özgür olurum.

Öğretmenler için ne yazsam, yine de kadir ve kıymetlerini süsleyemem. Hızla geçen bir zaman diliminde, bir 24 Kasım günü, unutulamayacakların yanında yerlerinizi aldınız. Ne mutlu sizlere ki Dünyanın en asil bir mesleğiyle, kendinizi insanlığa gerçekleri öğretmekle şartlandırdınız.

Aldığınız bu yüce duygu. Çoğu insanlarımız da oluşmayacak. Bir insanın anne ve babadan sonra unutamayacağı tek insanlar sizsiniz. O yüzden sizleri en ulvi duygularımla kutluyorum. İyi ki hayatımızda vardınız. Sizler sayesinde kültürün var olduğunu öğrendim, öğrendik.

Bu gün ve yarınlar sizler sayesinde “Aydınlık” olacak. Bizleri, güneş sıcaklığında ve ışığında parlatmaya hep devam edeceksiniz. Bu güzel günde hepinizin şükranla ellerinizi öpüyor ve nice günleriniz var olsun diyorum.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here