Öğretmen Adaylarının Mezuniyet Heyecanı

0
522

mkü-eğitim fakültesiMustafa Kemal Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde 2012-2013 eğitim-öğretim döneminde mezun olmaya hak kazanan öğrenciler için mezuniyet töreni düzenlendi. Atatürk Konferans Salonu’ndaki törene Mustafa Kemal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Fatih Can’ın yanı sıra,  öğretim elemanları, öğrenciler ve çok sayıda öğrenci velisi katıldı.

Törende konuşan MKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Fatih Can, Güney Kore’nin teknolojik ve eğitim hamlelerine vurgu yaptı. Güney Kore’nin son 60 yıl içerisinde nasıl bir hamle yaparak dünyanın en zengin ülkeleri arasına girdiğinin araştırılması gerektiğinin altını çizen Prof. Dr. M. Fatih Can, “Güney Kore fakirlik düzeyindeyken son 60 yılda dünyanın en zengin ülkeleri arasına girdi. Ekonomik büyüme hedeflerini tutturduğu takdirde de gelecek 10 yılda adını ABD, Japonya, Almanya ve Fransa gibi süper güçlerin arasına yazdıracak” dedi.

Türkiye ile Güney Kore’yi de kıyaslayan Can, önümüzdeki yıllarda Güney Kore’nin yapmış olduğu hamlelerin yapılması durumunda Türkiye’nin gerek teknolojik gerekse de eğitim alanında dünyanın gelişmiş ülkeleri arasına girebileceğini ifade etti.

Mustafa Kemal Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nden mezun olmaya hak kazanan öğretmen adayları için de bir dizi tavsiyelerde bulunan Can, “Üniversitemizin 21. yılında Mustafa Kemal Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nden mezun olan toplam 549 gencimize güveniyoruz. Siz sevgili genç öğretmenler sizler bizim umudumuz, sizler bizim geleceğimizi inşa edecek eğitim mühendisleri, eğitim sevdalılarısınız. Eğitim sevdalıları olmak zorundasınız çünkü öğretmenlik mesleği bunu gerektiriyor” dedi.

Konuşmaların ardından, Eğitim Fakültesi’nde ilk üç sıradaki öğrenciler ile bölüm ve anabilim dallarında dereceye giren öğrencilere diplomalarıyla birlikte plaketlerin verildiği programda öğrenciler hep birlikte keplerini havaya fırlattı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here