O Öğretmen Tutuklu Yargılanacak!

0
73

Geçtiğimiz günlerde bir öğretmenle ile ilgili basına yansıyan haberlerin ardından Valilikten açıklama yapıldı. Açıklamada sanığın Türk Ceza Kanunu’nun ilgili maddeleri gereğince cezalandırılması talebiyle hakkında kamu davası açıldığı ve mahkeme tarafından 12 Aralık 2012 tarihinde tutukluluk halinin devamına karar verildiği belirtildi. Valilikten yapılan açıklamada ayrıca şu ifadelere yer verildi;

“Bazı basın yayın organlarının 13 Aralık 2012 tarihli yayınlarında ilimiz Erzin İlçesinde görev yapmakta olan bir öğretmen ile ilgili olarak gündeme getirilen iddialar üzerine aşağıdaki açıklamayı yapma gereği duyulmuştur.

Haberde adı geçen öğretmen K.G., içerisinde küçük yaşta çocukların kullanıldığı yayınları çoğaltmak, satmak ve nakletmek suçlarını işlediği iddiasıyla, Erzin Sulh Ceza Mahkemesi’nin 07 Aralık 2012 tarihli kararıyla tutuklanmıştır. Sanığın Türk Ceza Kanunu’nun ilgili maddeleri gereğince cezalandırılması talebiyle hakkında kamu davası açılmış ve mahkeme tarafından 12 Aralık 2012 tarihinde tutukluluk halinin devamına karar verilmiştir.

İlgili kişi, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 137 ve 138. Maddesi gereği Dörtyol İlçe Kaymakamlığı tarafından görevinden uzaklaştırılmıştır. Ayrıca konunun incelenmesi için Valiliğimiz tarafından ilgili hakkında idari ve disiplin soruşturması başlatılmıştır.”

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here