Bakanlardan Sınır Kapısı Ziyareti

0
49

Geçtiğimiz günlerde kente gelen Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı ile Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Hatay programı kapsamında Reyhanlı-Cilvegözü Sınır Kapısı’nda incelemelerde bulundu.

Hatay Valisi Celalettin Lekesiz ve diğer protokolün de eşlik ettiği incelemeler öncesinde gümrük binasında yetkililerden brifing alan Bakan Yazıcı ve Bakan Ergin, incelemelerin ardından düzenlenen basın toplantısında konu ile ilgili olarak basın mensuplarına bilgi verdi.

Cilvegözü Gümrük Kapısı’nın fiziki olarak modernize edilerek 2007’nin Eylül ayında hizmete açıldığını hatırlatarak, eski ile kıyaslandığında son derece modern bir kapı olduğunu kaydeden Bakan Yazıcı, ticari aktivite konusunda birtakım sıkıntılar söz konusu olsa da  Suriye’de yaşanan iç kargaşanın sona ermesiyle kapıdaki ticari aktivenin büyük ölçüde artacağını söyledi.

Bakan Yazıcı; “Bütün bunları dikkate almak suretiyle, bu arada da aktivitenin azaldığını, çok rolanti seviyede olduğunu da fırsat bilerek belki bu kapının daha işlevsel hale gelmesi için bazı ünite ilaveleri yapmamız gerekiyor. Brifingde arkadaşlarımız bunları aktardılar, bunları da değerlendireceğiz. Yap-işlet-devret modeli kapsamında partnerimiz olan TOBB’un iştiraki, Gümrük Turizm İşletmeleri AŞ ile onu konuşup değerlendireceğiz” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here