“O Asalaklardan Kurtulmak İsteyen İsdemir İşçisi, Türk Metal’e Geliyor”

0
115

türk metal-sen5Türk Metal-Sen Genel Başkanı Pevrul Kavlak Hatay’da Sert Konuştu…

Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak, ERDEMİR ve İSDEMİR’deki üyeleri ve eşlerine yönelik Ankara’ya düzenlenen eğitim çalışmasında İSDEMİR’deki yetkiyi aldıkları gün İskenderun’da sosyal tesis yapacaklarının sözünü verdi.

ERDEMİR ve İSDEMİR’deki üyelerine yönelik düzenlenen eğitim programının açılış konuşmasını yapan Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak; “Sendikal mücadelede sendikamız adam gibi dik durur, işçisinin yanında onun haklarını savunur. Kazanılmış haklardan bir adım bile geri atmaz. Onurla kazanılmış bir ekmeğin mutluluğundan, bir hak mücadelesini kazanmış olmanın gururundan başka ne bırakabiliriz ki bu dünyaya” dedi.

Emeğin, ekmeğin davasının peşinde koşan sendikalarının 50 yıllık geçmişi olduğunu da anımsatan Genel Başkan Kavlak; “Bu çınarın dalları şimdi Adriyatik’ten Çin Seddi’ne kadar uzanıyor. 19 ülkeden 21 milyon işçinin davasını omuzlamıştır. Türk Metal sadece Türkiye’nin değil, Avrasya’nın da sendikasıdır. Biz, 32 şubemiz ve yaklaşık 160 bin metal işçisi ile birlikte, o muhteşem yarım asırlık çınarın gölgesindeyiz. Artık bu büyük çınarın dalları İsdemir’e uzanıyor. İsdemir işçileri, Türk Metal’in gücüne güç katıyor. Bu salonda olduğu gibi, İsdemir işçisi artık Erdemir’deki kardeşleriyle birlikte daha güçlüdür. Demir-çelik işçisi artık tek yürektir, tek yumruktur. Aramıza hoş geldiniz” şeklinde konuştu.

türk metal-sen6

Üyelerinin işlerindeki sorunlarını çözmek, hakkını almak kendilerinin asli görevi olduğunu söyleyen Kavlak; “Münferit sözleşmelerde üç yılı kabul edenler, esnek çalışmaya peki diyenler, üyesini enflasyona mahkûm eden sendika olabilir mi? Zaten değiller. Onlar artık sendikacı niteliğini kaybetmiştir. Onlar, artık işçinin sırtındaki kambur, ondan beslenen bir asalaktır. İşçi sınıfını bu kamburdan, bu asalaklardan kurtaracağız. Bizim İsdemir’deki mücadelemiz sendikal rekabet değil, mazlumu zalimden kurtarma kavgasıdır.

Erdemir işçisi gibi gülmek isteyen, İsdemir işçisinin çağrısına sırtımızı dönemezdik. Dönmedik de. Şimdi, o asalaklardan kurtulmak isteyen İsdemir işçisi, akın-akın Türk Metal’e geliyor. İsdemir’de oynanan alicengiz oyunlarına dayanamayan Çelik İş’in onurlu şube başkanı istifa etti. Binlerce İsdemir emekçisi kardeşimiz, Türk Metal üyesi oldu. İşte sizler buradasınız. Evinizdesiniz, Yeni yuvanızdasınız. Güvendesiniz, Huzurlusunuz” diye konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here