Altın Bayram Sonrası Yükselişini Sürdürdü

0
60

uğur fırat-piyasa12Dokuz günlük bayram öncesinde altının 83 liradan kapandığını anımsatan İskenderun Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Uğur Fırat, altının bayram sonrası ilk iş günü 84’ten işlem görmeye başladığını söyledi.

Bu yükselişin nedeninin de altına olan arz talepten kaynaklandığının altını çizen Başkan Fırat; “Dış kaynaklı altına olan ani ve yüksek rakamlı talepler nedeniyle 1 puanlık bir yükselme yaşanmıştır. Altındaki bu tür ani çıkışlar ve inişler yatırımcıların altın sektörüne olan inancını kaybetmesine de neden olmaktır. 1 dakikada 1 puan yükseliyor 1 puan düşebiliyor. Bu iniş ve çıkışlar yatırımcılarda kararsızlığı da beraberinde getiriyor. Altın güvenli yatırım ama bu gelişmeler karşısında altına olan güven sarsılıyor.

Bayram tatili sonrasında iç piyasalara baktığımızda da bayram öncesi vatandaşlar, çoluk çocuğuna hediye almak için kredi kartlarına yüklenmelerinden dolayı şuanda o kredi kartlarının borçlarını ödemenin telaşı içerisindeler. O nedenle de iç piyasa da bayram sonrasına durgunluk ile başlamıştır” dedi. Oda Başkanı Fırat, dün Alevi cemaatinin kutladığı Gadir Hum Bayramını da kutladı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here