Noel Bayramına Coşkulu Kutlama!

0
334

noel bayramı6Hıristiyan âleminin bayramlarından olan ve Mesih İsa’nın doğduğu gün olarak kabul edilen “Noel” için dün kentimizde de çeşitli etkinlikler yapıldı. Noel Bayramı nedeniyle Aziz Nikola Ortodoks Kilisesinde ve Anadolu Episkoposluğu Katolik Kilisesinde bayram ayini düzenlendi.

Bayram kutlamaları çerçevesinde ilk olarak Aziz Nikola Ortodoks Kilisesinde çocuklara çeşitli hediyeler dağıtıldı. Noel Baba kıyafeti giyen iki kişi tarafından dağıtılan hediyeleri alan çocuklar sevinçlerini birbirleriyle paylaştılar. Çocuklar için düzenlenen etkinliğin ardından saat 19.00’da bayram ayinine geçildi. Aziz Nikola Ortodoks Kilisesindeki ayini Kilise Pederi Dimitri Yıldırım yönetti.

noel bayramı7

İskenderun’da yaşayan Hıristiyanların yoğun katılım gösterdikleri ayine, Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha ve eşi Selda Culha, Hatay Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Mehmet Mursaloğlu, CHP Hatay Milletvekili aday adayları Yılmaz Şahutoğlu, Ender Çolakoğlu, Kamil Turan ve Riyat Kırmızıoğlu da katılarak Hıristiyanların Noel coşkusuna ortak oldular. Barış ve kardeşlik için dualarının edildiği ayinde davetlilere hitaben konuşan Peder Yıldırım, Noel’in birlik ve beraberlik içerisinde geçmesi temennisinde bulundu.

noel bayramı9

Ayin sonrası kilise salonunda kokteyl düzenlendi. Düzenlenen kokteylde, Noel pastasını İskenderun Ortodoks Cemaati Vakfı Başkanı Can Teymur, Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha ve eşi Selda Culha, Hatay Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Mehmet Mursaloğlu ile birlikte kesti.

Can Teymur, bu mutlu günlerinde kendilerini yalnız bırakmayan konuklarına teşekkür ederek, dünyadaki huzursuz ortamların ortadan kalkmasını ve Noel’in tüm insanlığa barış ve mutluluk getirmesini diledi.

noel bayramı8

İkinci Tören Katolik Kilisesinde Yapıldı

Noel Bayramı münasebetiyle ikinci tören Anadolu Episkoposluğu Katolik Kilisesinde düzenlendi. Saat 23.30’da düzenlenen ayini Kilise Pederi Maximilian Veres yönetti. Ayine Ermeni Kilisesi Ruhani Lideri Peder Avedis Tabaşyan’da eşlik etti. Yoğun katılımın olduğu buradaki törende de Müslüman vatandaşlar Hıristiyan dostlarının yanında olarak bayram sevinçlerini paylaştılar. Ayin sonrası kilisenin salonunda düzenlenen kokteylde insanlar birbirlerinin bayramını kutladılar. CHP Hatay Milletvekili aday adayları Yılmaz Şahutoğlu buradaki törene de katılarak Hıristiyan hemşerilerinin bayramlarını kutladı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here