Noel Bayramı Bugün Kutlanıyor!

0
307

noel bayramı524 Aralık Çarşamba Günü (Bugün) Kiliselerde Ayinler düzenlenecek. 25 Aralık Perşembe günü (Yarın) ise Aziz Nikola Ortodoks Kilisesi Papazı Dimitri Yıldırım ve Vakıf Yönetimi, saat 11.00-13.00 saatleri arasında kilise salonunda bayram tebriklerini kabul edecek.

Tüm dünya ülkelerindeki Hıristiyanlar gibi, kentimizdeki ve ilimizdeki tüm Hıristiyanlar, Bugün Noel Bayramını kutlayacak.

Hıristiyan Âleminin büyük iki dini bayramından biri olan ve İsa Mesih’in Doğumunun kutlandığı “Noel Bayramı” için tüm Hıristiyan cemaati bugün kiliselerde olacak. Kentimizdeki Ortodoks Kilisesi, Katolik Kilisesi ve Protestan Kilisesinde ayrı-ayrı ayinler düzenlenecek. Tüm kiliseler günlerdir çam ağaçlarıyla, Mesih İsa’nın doğumunu simgeleyen mağara evlerle ve renkli ışıklarla süslendi ve bugüne hazır hale getirildi.

Hazırlanan programlara göre, İskenderun Aziz Nikola Ortodoks Kilisesindeki bayram ayini saat 18.00’da başlayacak. Ayin öncesinde cemaat üyelerinin çocuklarına hediyeler de dağıtılacak. İskenderun İncil Kilisesindeki ayinse saat 19.00’da başlayacak. Katolik Kilisesindeki Noel Ayini de gece saat 23.30’da yapılacak. Kentimizdeki tüm Hıristiyan vatandaşlar gece boyunca kiliselerdeki ayinlere iştirak edecek ve dualar edecek.

25 Aralık 2014 Perşembe günü de (yarın) Aziz Nikola Ortodoks Kilisesi Pederi Dimitri Yıldırım ve Kilisenin Vakıf Yönetimi, saat 11.00-13.00 saatleri arasında kilise salonunda bayram tebriklerini kabul edecek.

Öte yandan yine kentimizde faaliyet gösteren Rum Katolik Kilisesinde çocukların oynayacağı bir piyesle İsa Mesih’in doğumu sahnelenecek. Piyes gösterisi ise Cumartesi olacak.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here