Milletvekili Karasayar’dan ‘Noel Bayramı’ Mesajı!

0
81

noel-karasayarAk Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, Hıristiyan Cemaatinin en önemli bayramlarından biri olan Noel dolayısıyla yazılı bir mesaj yayınladı.

Bugün kutlanacak olan Noel’in, tüm dünyaya barış getirmesini temenni eden Karasayar; “Yüzlerce yıldır farklı kültür ve inançlara beşiklik eden Türkiye’mizde, her inanç sahibi kendi bayramının güzelliklerini tatmaktadır. Noel Bayramının ihtiva ettiği fedakârlık, dayanışma ve merhamet iklimi, hiç şüphesiz evrensel insanlık mirasına mal olmuş müşterek değerleri yansıtmaktadır.

Bu değerler, tarih boyunca farklı köken, inanç ve kimlikten insanlara ev sahipliği yapan Anadolu coğrafyasına da fevkalade çeşitlilik ve zenginlik katmıştır. Bu kıymetli mirası karşılıklı saygı, sevgi ve hoşgörü ruhuyla geleceğe taşımak hepimizin yararınadır.

İskenderun İlçemizde yüzyıllardır var olan ve milletimizi birlik ve bütünlük içinde tutan köklü hoşgörü, kardeşlik, karşılıklı sevgi, saygı ve dayanışma duyguları, bugün de ortak yaşama kültürümüzün harcındaki en önemli faziletleri teşkil etmektedir.

Bu duygu ve düşüncelerle, Hıristiyan vatandaşlarımızın ve tüm Hıristiyan âleminin Noel Bayramı’nı en içten duygularımla kutluyor, tüm dünyada barış ve huzura katkı sağlamasını diliyorum” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here