Nezle de Koronavirüs Belirtisi Olabilir!

0
29

Koronavirüsün mutasyona uğramasıyla birlikte, semptomların da değiştiğini ifade eden İskenderun Gelişim Hastanesi Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Serkan Gökpınar, burun tıkanıklığı ve hafif atlatmış nezle ile başvuran hastalarda koronavirüs teşhis ettiklerini belirtti.

Koronavirüs salgınının belirtilerinden söz eden Op. Dr. Serkan Gökpınar; “Grip, nezle ve koronavirüs birbirine sıkça karıştırılan hastalıklar. Nezle; burun akıntısıyla başlayarak, halsizlik yaratır. Grip; baş ağrısı, boğaz ağrısı, kas ağrılarıyla birlikte, yüksek ateş görülen üst solunum yolu enfeksiyonudur. İnsandan insana bulaşan ve hızla ilerleyen koronavirüs enfeksiyonunda; yüksek ateş, geçmeyen kuru öksürük, koku ve tat almada sıkıntı yaşama, nefes almada güçlük görülmektedir. Koronavirüsün mutasyona uğramasıyla beraber, nezle ve burun tıkanıklığı ile polikliniğe başvuran hastalarımızda covid 19 enfeksiyonu tespit ediyoruz. Bu nedenle; burun tıkanıklığı, burun akıntısı, nezle belirtilerini yaşayanlarında uzman hekime başvurmalarında fayda var.

“Kuralları Hayatımızın Bir Parçası Haline Getirmeliyiz”    

Koronavirüsten korunmak için; kalabalık ortamlardan uzak durulmalı, maske kullanımına özen gösterilmeli, hijyene dikkat edilmeli ve sosyal mesafe kurallarına uyulmalıdır. Kuralları artık hayatımızın bir parçası haline getirmeliyiz. Hem kendimiz, hem sevdiklerimiz, hem de toplumumuz için kurallara uyarak, bulaşıcı hastalıkların yayılmasını önleyebiliriz” dedi. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here