Nardüzü’nde Düzenlenen Arapça ve Kuran Kursu Sona Erdi

0
141

kuran kursu1Eğitmen Şanlı; “Çocuklarınızla Arapça Konuşun”

Nardüzü Yardımlaşma Derneğinin öncülüğünde gerçekleştirilen Kuran Kursuna bu yılda yoğun ilgi oldu. Aylık süren Arapça okuma-yazma, Kuran’ı Kerim Okuma ve Din bilgisi kursu sonunda eğitim alan öğrenciler, aileleri ve toplumun huzurunda Kuran-ı Kerim ziyafeti sundular.

Törene CHP Hatay Milletvekili Mehmet Ali Edipoğlu, Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, Arsuz Belediye Meclis Üyeleri ve Kuran kursuna katkı sunan hayırsever İşadamı Celal Aslan da katıldı. Gecenin açılış konuşmasını yapan Kurs Eğitmeni Şeyh Hüseyin Şanlı; “200 öğrenci ile kursumuz 8 hafta sürdü. Arapça okuma- yazma, Kuran’ı Kerim Okuma ve Din bilgisi verdik. En başarılı kursumuzu gerçekleştirdik. Çocuklarınızla Arapça konuşun, 23 ülkenin anadili ve en yaygın olarak kullanılan ikinci dil Arapçadır” dedi.

Kuran-ı Kerim ve Arapça’nın hayatımızdaki önemine vurgu yapan Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha ise; “Anadil ile ilgili bazı yanlış algılar var. Son dönemde aileler anadillerini çocuklarına öğretmiyorlar. Bu çok büyük bir eksikliktir. Oysaki yaşantımızda da önemli bir yer tutuyor. Nenelerimiz ve dedelerimiz dışında Arapça bilen yok. Anne ve babalar ve torunların alması gereken kültürü alamaması gerçekten büyük bir eksiklik. İkinci bir dili öğrenen kişinin hayatında daha başarılı olduğu ve ülkelerdeki gelişmeleri daha sağlıklı değerlendirdiği görülmüştür. Bu nedenle çocuklarımıza mutlaka anadilimizi öğretmeliyiz. Kültürümüzü geleceğe taşıma açısından da bu büyük bir önem taşıyor” dedi.

Törende, eğitim alan öğrencilerin Kuran-ı Kerim okuması, Arapça şarkı ve Ehlibeyt imamlarının isimlerinin okunmasının ardından gecede en iyi Kuran-ı Kerim okuyan 6 başarılı öğrencide ödüllendirildi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here